search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:19
MENU CLOSE

Καθηγητής Πνευμονολογίας ΑΠΘ: Φαίνεται να έχουμε φτάσει στην κορύφωση της επιδημίας (Video)

09.04.2020 12:10
Καθηγητής Πνευμονολογίας ΑΠΘ: Φαίνεται να έχουμε φτάσει στην κορύφωση της επιδημίας (Video) - Media

 

Για την εξέλιξη της πανδημίας μίλησε στο Mega ο Καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Γιάννης Κιούμης.

Όπως ανέφερε, φαίνεται να έχουμε φτάσει στην κορύφωση της επιδημίας οπότε «μπορούμε να αρχίσουμε να χαμογελάμε με την άκρη των χειλιών μας».

Ο καθηγητής θεωρεί μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας που κατόρθωσε να διαχειριστεί την κατάσταση χωρίς να καταρρεύσει το πολύπαθο σύστημα υγείας. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η επιδημία κρίνεται στα κρεβάτια των ΜΕΘ και όχι των θαλάμων».

Αναφερόμενος στην άρση των μέτρων τόνισε ότι πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και σταδιακά, καθώς οποιοδήποτε βιαστικό μέτρο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανάφλεξη της επιδημίας. Επίσης, ισχυρίστηκε πως η χαλάρωση πρέπει να ξεκινήσει μετά τις 27 Απριλίου ή μέσα στο Μάιο. Το κριτήριο για την έναρξη της χαλάρωσης θα είναι ο αριθμός των θανάτων και των νοσηλειών σε ΜΕΘ. Την άρση πρέπει να ακολουθήσουν μαζικά τεστ για τον έλεγχο της επιδημίας.

Για την απόφαση της Ιερά Συνόδου που θέλει τους ναούς να παραμένουν ανοιχτοί για δύο ώρες μετά την τέλεση των Ακολουθιών καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, είπε ότι κατανοεί το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων, εν τούτοις χρειάζεται μεγάλη προσοχή και συνιστά στους πιστούς να το αποφύγουν.

Για το άνοιγμα των σχολείων υποστήριξε πως για να γίνει επαναφορά στην πραγματικότητα χρειάζεται ρίσκο, καθώς δεν υπάρχει μεθοδολογία ή αλγόριθμος. Ωστόσο, απαιτούνται προσεκτικά και σταδιακά βήματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:19