search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:41
MENU CLOSE

«Κόλπο» για… ατομική προσευχή πρότεινε στους πιστούς ο Στ. Πέτσας (Video)

09.04.2020 12:22
Πέτσας για συνέντευξη Τσίπρα: Λες και ζει σε άλλο πλανήτη - Media

 

Μια… διευρυμένη ερμηνεία της χρήσης των SMS για μετακινήσεις την περίοδο της καραντίνας πρότεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ώστε οι πιστοί να έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν στους ναούς και να προσευχηθούν.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του briefing, ο κ. Πέτσας είπε ότι «υπενθυμίζοντας, πάντα, ότι δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για μετακίνηση στις εκκλησίες, παρεμπιπτόντως, μπορεί κάποιος, όταν κάνει κάποια έξοδο από το σπίτι του, για τους άλλους λόγους που δικαιολογούν αυτή την έξοδο, να μπορέσει να εφαρμόσει αυτό που λέμε “ατομική λατρεία”, περνώντας και από την εκκλησία της ενορίας του».

Με απλά λόγια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αν κάποιος πάει π.χ. στο σούπερ μάρκετ για ψώνια, μπορεί να κάνει και μια παράκαμψη από τον ναό της ενορίας του, παρά το γεγονός ότι η πολιτεία με κάθε τρόπο ενθαρρύνει την «κοινωνική απομόνωση» και τονίζει συνέχεια τη φράση «Μένουμε Σπίτι».

Επίσης, ο κ. Πέτσας δεν διευκρίνισε τι μπορεί να κάνει πιστός άλλου δόγματος, του οποίου ο χώρος λατρείας δεν βρίσκεται κοντά στον τόπο κατοικίας του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:41