search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:55
MENU CLOSE

Νομοθετική πρωτοβουλία για την α’ κατοικία προανήγγειλε ο Σκυλακάκης (Video)

09.04.2020 14:12
Σκυλακάκης: Απεύχομαι ένα δεύτερο lockdown αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω - Media

 

Τη θέση της κυβέρνησης να μην πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί α’ κατοικίας την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού επανέλαβε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως τόνισε ο κ. Σκυλακάκης μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag» η θέση της κυβέρνησης πάνω στο θέμα είναι ξεκάθαρη και ότι θα προχωρήσει άμεσα στην απαραίτητη νομοθετική πρωτοβουλία.

«Δεν είναι δυνατόν την περίοδο της κρίσης του κοροναϊού να επιτρέπονται πλειστηριασμοί α’ κατοικίας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το χρονικό πλαίσιο αναστολής των πλειστηριασμών.

Σημειώνεται ότι η παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας μετά το τέλος Απριλίου συναντά την άρνηση των θεσμών. Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΙ o ειδικός γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης, σημείωσε ότι οι θεσμοί διαχωρίζουν το θέμα των δανείων από την όλη οικονομική κρίση. Συγκεκριμένα είπε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών επιχειρηματολογούν, λέγοντας ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν σχετίζεται με την πτώση της οικονομικής δραστηριότητας αλλά με την εναρμόνιση της Ελλάδα στο καθεσττώς που ισχύει σε όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ.

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ και τα αιτήματα των ιδιοκτητών ακινήτων για μείωση του ποσού που θα κληθούν να καταβάλουν, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει προβλέψει για το θέμα, ωστόσο είναι ακόμα νωρίς για τη λήψη αποφάσεων. «Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ ξεκινά τον Σεπτέμβριο. Όταν θα είναι έτοιμη η νομοθετική ρύθμιση η κυβέρνηση θα την ανακοινώσει» πρόσθεσε.

Για την δημοσιονομική πορεία της χώρας ο κ. Σκυλακάκης υποστήριξε ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να πορευθεί για αρκετούς μήνες ακόμα με τα δικά της δημοσιονομικά αποθέματα. «Αν έχουμε επιδείνωση του κοροναϊού ή επανεμφάνιση του φαινομένου τον επόμενο χειμώνα, τότε ίσως χρειαστούμε άλλες δυνάμεις» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην απόφαση για το ευρωομόλογο που διχάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Δεν έχουμε ακόμα απαντήσεις για το θέμα από το Eurogroup» τόνισε ο κ. Σκυλακάκης, προσθέτοντας ότι από αυτές τις αποφάσεις θα εξαρτηθούν και οι παρεμβάσεις που θα μπορέσει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:54