search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:00
MENU CLOSE

«Βόμβα» ABC News: Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει για τον κορωνοϊό αλλά η ηγεσία αδιαφόρησε

09.04.2020 14:39
«Ο Θεός να μας φυλάει...»: Ανατριχιαστική δήλωση του υπ. Άμυνας των ΗΠΑ που ο Τραμπ απέλυσε μέσω Twitter - Media
 
«Βόμβα μεγατόνων» έριξε το αμερικανικό δίκτυο ABC News, το οποία αποκάλυψε ότι οι υπηρεσιές πληροφοριών των ΗΠΑ προειδοποιούσαν από τον περασμένο Νοέμβριο προειδοποιούσαν για την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στην κινεζική επαρχία της Oυχάν, κάνοντας λόγο για μείζονα υγειονομική απειλή για τους κατοίκους και την ομαλή καθημερινότητα της περιοχής,.
 
Συγκεκριμένα, το Εθνικό Κέντρο Ιατρικών Πληροφοριών (NCMI) του αμερικανικού στρατού συνέταξε μία έκθεση για το ζήτημα τον Νοέμβριο, η οποία ανέφερε ότι αναλυτές κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού «θα μπορούσε να αποτελέσει ένα κατακλυσμιαίο γεγονός» για ολόκληρο τον κόσμο.
 
Σύμφωνα με μία πηγή του Κέντρου, η έκθεση είχε σταλεί «πολλές φορές» στο Πεντάγωνο, τον Λευκό Οίκο, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας και την υπηρεσία Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Οι σχετικές ενημερώσεις συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου και κορυφώθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου, όταν μία αναλυτική περιγραφή της απειλής του ιού, βασισμένη σε τέσσερις πηγές ενημερωμένες πάνω στο θέμα, στάλθηκε στην ημερήσια ενημέρωση του προέδρου, αναφέρει σχετικά το ABC News.
 
Εντούτοις, το NCMI αρνήθηκε την ύπαρξη μίας τέτοιας έκθεσης, τονίζοντας με ανακοίνωση του, ότι το «Κέντρο δεν προβαίνει σε δημόσια σχόλια σχετικά με ορισμένα θέματα πολιτικής και στρατιωτικής σημασίας». Επίσης, σύμφωνα με το CNN, το Πεντάγωνο, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και το Γραφείο του Επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφοριών αρνήθηκαν να σχολιάσουν το ρεπορτάζ του ABC News.
 

Πηγή: kathimerini
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:59