search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:44
MENU CLOSE

Κικίλιας: Ενδεχομένως Μάιο σταδιακή άρση των μέτρων (Video)

09.04.2020 17:29
Κικίλιας: Ενδεχομένως Μάιο σταδιακή άρση των μέτρων (Video) - Media

 

Για την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα μίλησε στο Mega ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Πράγματι είμαστε εντός της καμπύλης που είχαμε ορίσει με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, χαίρομαι που μία πολύ μεγάλη πορεία μέχρι τώρα έχει ευοδωθεί. Είναι προφανές από αυτό που βλέπουμε σε γύρω χώρες ότι ο ιός είναι ένας ύπουλος εχθρός που χτυπάει τις ευπαθείς ομάδες. Όποιος εφησυχαστεί και πάψει να δίνει σημασία στα μέτρα προσωπικής υγιεινής, στους κανόνες που δίνουν οι ειδικοί μας, και στο να κρατάει αποστάσεις, θα το πληρώσουμε και εμείς πολύ ακριβά. Αν υπολογίσει κανείς ότι πολύ πλούσιες χώρες βρίσκονται στην κατάσταση που βλέπουμε, καταλαβαίνουμε πόσο εύκολο είναι να αλλάξουν τα πράγματα», δήλωσε ο Β. Κικίλιας.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους. Οι Έλληνες έχουν φιλότιμο και πατριωτισμό. Μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο που έχει πειθαρχήσει και τηρεί τα μέτρα. Έχουμε ορίσει την 27η Απριλίου ως τη μέρα ως την οποία έχουμε ήδη μέτρα. Ήδη έχουμε κάνει μια προεργασία για το ποια είναι τα μέτρα αυτά τα οποία από τον επόμενο μήνα, αν συνεχίσει να πηγαίνει καλά η καμπύλη, θα μπορούμε να πάρουμε πίσω. Οι επιστήμονες θα μας υποδείξουν ποια θα είναι αυτά τα μέτρα», επισήμανε, συμπληρώνοντας ότι «εμείς δεν έχουμε σκοπό να κρατήσουμε τον κόσμο κλειδωμένο στα σπίτια, αλλά αυτή τη στιγμή η ανθρώπινη ζωή είναι ανώτερη όλων».

«Οι σύγχρονες μέθοδοι και τα τεστ, και οι τρόποι που θα μπορέσουμε να δούμε ποιο μέρος του πληθυσμού έχει αντισώματα, θα είναι οι παράγοντες που θα δείξουν πώς θα κινηθούμε από εδώ. Στην κοινωνική ζωή και στην άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να προσέχουμε τον συνάνθρωπό μας. Πλησιάσαμε την άνοιξη, ελπίζοντας ότι την επόμενη μέρα θα είναι καλύτερα», είπε.

Αναφερόμενος στο πώς θα έρθουν οι τουρίστες στη χώρα μας εντός του καλοκαιριού, και ποια είναι τα μέτρα προστασίας που θα λάβουμε ως χώρα, ο Β. Κικίλιας υποστήριξε ότι «με τη μέγιστη προσοχή και τεκμηριωμένα επιστημονικά θα κινηθούμε. Σχεδιάζουμε τα πλάνα αυτά, ώστε να επικαιροποιηθούν, να είναι συμβατά με όσα λένε οι επιστήμονες».

«Κάναμε τεράστια προσπάθεια να βρούμε μέσα ατομικής προστασίας και φάρμακα. Να έχουμε τα φάρμακα που χρειαζόμαστε. Τα μέσα ατομικής προστασίας που δεν έχουν άλλες χώρες, κραταιές. Η Ελλάδα τα κατάφερε αξιοπρεπώς, διαφανώς», πρόσθεσε.

«Ενδεχομένως να περιμένουμε τον επόμενο χειμώνα δύο κύματα μαζί. Και κορωνοϊού και γρίπης. Αυτό δείχνει πόσο σοβαρή προετοιμασία πρέπει να γίνει στο σύστημα υγείας ώστε να αντέξει. Οι συνθήκες είναι έκτακτες. Οι λύσεις θα βρεθούν», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:40