search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:50
MENU CLOSE

Απίστευτα πράγματα: Πολίτες των ΗΠΑ στο Λίβανο αρνούνται να επιστρέψουν, λένε ότι αισθάνονται «πιο ασφαλείς» στη Βηρυτό

09.04.2020 17:36
Λίβανος: 1,3 τόνοι πυροτεχνημάτων φυλάσσονταν δίπλα στην τεράστια ποσότητα νιτρικής αμμωνίας - Media
 
Έγινε και αυτό: Αμερικανοί πολίτες που ζουν στο Λίβανο αρνήθηκαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, λέγοντας ότι «αισθάνονται πιο ασφαλείς» στην Βηρυτό.
 
Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του CNN, οι Αμερικανοί αυτοί, από τις 19 Μαρτίου, όπότε και ο Λίβανος έκλεισε τα σύνορά του, ως μέτρο προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού, προτίμησαν να μείνουν εκεί που βρίσκονται.
 
Προφανώς, ο καθένας από αυτούς έχει προσωπικούς λόγους για να παραμείνει στον Λίβανο, ωστόσο, ένα κοινό αίσθημα είναι ότι τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα Covid-19 στις ΗΠΑ τους προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία από την παραμονή τους στη Βηρυτό.
 
Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες η πρεσβεία των ΗΠΑ προσφέθηκε να ναυλώσει αεροπλάνο για μεταφορά στις ΗΠΑ με ατομικό κόστος τα 2.500 δολάρια, κάτι που ενδεχομένως λειτούργησε αποτρεπτικά για κάποιους.
 
Ένας άλλος λόγος είναι ότι κάποιοι από αυτούς δεν έχουν ιατροφαρμακευτική ασφαλιστική κάλυψη στις ΗΠΑ και αν αρρωστήσουν θα κληθούν να πληρώσουν τεράστια ποσά για τα νοσήλεια.
 
Σημειώνεται ότι ο Λίβανος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε αναταραχή, πολιτική και οικονομική, ωστόσο, οι Αμερικανοί πολίτες που ζουν εκεί θεωρούν ότι είναι «πιο ασφαλείς» από την πανδημία, καθώς η κυβέρνηση κινήθηκε ταχύτατα και επέβαλλε αυστηρά μέτρα περιορισμού, για να φρενάρει την επιδημία.
 
Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα η επιδημία μοιάζει να μειώνει ταχύτητα στη χώρα ενώ το σύστημα υγείας έχει ακόμα αρκετές αντοχές.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:47