search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:10
MENU CLOSE

Λευκή Θάλασσα: Εντοπίσθηκαν 6 πλοία που είχαν βυθιστεί στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο

09.04.2020 19:09
Λευκή Θάλασσα: Εντοπίσθηκαν 6 πλοία που είχαν βυθιστεί στον Α

 

Αποστολή εμπειρογνωμόνων του Κέντρου υποβρύχιων ερευνών της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας, εντόπισε στον βυθό της Λευκής Θάλασσας έξι πλοία τα οποία βυθίστηκαν κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ανακοίνωσε η Ρωσική Γεωγραφική Εταιρία.

Ο επικεφαλής της αποστολής Αντρέι Λουκόσκοφ, δήλωσε ότι «κατά την διάρκεια τη αποστολής καταφέραμε να εντοπίσουμε στον βυθό 11 αντικείμενα εκ των οποίων τα έξι ήταν πλοία που βυθίστηκαν στα χρόνια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου (1914-1918)».

Ο Ρώσος επιστήμονας, ανέφερε ότι μεταξύ των πλοίων αυτών είναι ένα αμερικανικό εμπορικό μήκους 98 μέτρων, το οποίο μετέφερε αυτοκίνητα και πυρομαχικά για το μέτωπο. Το πλοίο διαλύθηκε πέφτοντας πάνω σε βράχους.

Μεταξύ των πλοίων ήσαν και δύο βρετανικά τα οποία μετέφεραν κοκ, ένα νορβηγικό και ένα ρωσο-φιλανδικό. Τα τέσσερα αυτά πλοία έπεσαν πάνω σε νάρκες στην Λευκή Θάλασσα. Ένα ακόμη εύρημα ήταν ένα βρετανικό πλοίο μεταφοράς ξυλείας το οποίο έπεσε σε δύο νάρκες που έσκασαν ταυτόχρονα.

Η αποστολή των Ρώσων ερευνητών στην Λευκή Θάλασσα ξεκίνησε τις έρευνες το 2017, σε σημεία που στις αρχές του 20ου αιώνα παρατηρούνταν έντονη δραστηριότητα της ναυσιπλοΐας. Οι έρευνες οι οποίες βασίστηκαν σε ναυτικά ιστορικά αρχεία, πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια δύο αποστολών, οι οποίες ερεύνησαν μια περιοχή 400 τ. χιλιομέτρων, στον Λαιμό της Λευκής Θάλασσας (ο κόλπος που την ενώνει με τον Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό).

Ο Λουκόσκοφ ανακοίνωσε επίσης ότι η αποστολή εντόπισε επίσης πέντε πλοία που ήταν κατασκευασμένα από ξύλο, μεταξύ των οποίων μια σκούνα μήκους 22 μέτρων και ένα πλοίο μήκους 36 μέτρων το οποίο πιθανόν να ήταν εμπορικό ή να αποτελούσε συνοδευτικό πολεμικών πλοίων. Τέλος ανέφερε ότι τα πλοία που εντοπίσθηκαν αποτελούν μια σημαντική πηγή ιστορικών πληροφοριών και τα περισσότερα έχουν διατηρηθεί σε καλή κατάσταση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:09