search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:07
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Λάρισα μετά τα 20 κρούσματα σε οικισμό Ρομά – «300 τεστ για κορωνοϊό στον οικισμό» (Video)

10.04.2020 07:13
5067984

 

Συναγερμός έχει σημάνει από το βράδυ της Πέμπτη στην συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, όπου διαμένουν Ρομά, καθώς επιβεβαιώθηκαν 20 κρούσματα του κοροναϊού.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 32χρονος Ρομά βρέθηκε θετικός στον ιό και αμέσως κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήγε στην περιοχή για να ιχνηλατήσει τις στενές επαφές του.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι 20 άτομα από τα 29 που ελέγχθησαν είναι θετικά στον ιό και η συνοικία τέθηκε σε καραντίνα έως τις 23 Απριλίου.

“Συνέβη κάτι το οποίο εδώ και μέρες απεύχομαι. Δεν είναι καταυλισμός αλλά ολόκληρος οικισμός. Έχει σύνδεση με τον αστικό ιστό. Έβαζα τις φωνές γιατί δεν τηρούσαν τα μέτρα. Είχαν πει πολλές φορές ότι δεν τηρούνται τα μέτρα. Αν επιβεβαιωθεί ο φόβος μας για μεγαλύτερα κρούσματα, θα μιλάμε για υγειονομική βόμβα. Αυτός ο οικισμός πιθανόν να είναι και πάνω από 3.500 ανθρώπους”, είπε μιλώντας στον Ant1 ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης. 

“Χθες σε 29 δείγματα, τα 20 βγήκαν θετικά μέχρι αργά χθες το βράδυ. Έρχεται και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σήμερα στην Λάρισα. Σήμερα θα γίνουν 300 τεστ και θα δούμε πόσα απ’αυτά είναι θετικά”, είπε ο κ. Καλογιάννης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:01