search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:07
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Στη Λάρισα Τσιόδρας και Χαρδαλιάς – Ξεκίνησαν τα μαζικά τεστ στον αποκλεισμένο οικισμό των Ρομά (Photos)

10.04.2020 09:21
Ο ψηλότερος Έλληνας βρίσκεται στην Λάρισα: Αν δεν εγχειριζόμουν θα ξεπερνούσα τα 2,50 μέτρα! (Photos) - Media

 

Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στον οικισμό των Ρομά Νέας Σμύρνης Λάρισας, μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων και γι’ αυτό το λόγο μεταβαίνει με ελικόπτερο σούπερ πούμα της Πυροσβεστικής, στις 12 το μεσημέρι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού σε μεγάλο αριθμό του πληθυσμού.

Το πρωί έφτασε στην αποκλεισμένη περιοχή της Νέας Σμύρνης, στη Λάρισα, τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και ξεκίνησαν τα μαζικά τεστ για τον κορωνοϊό στους Ρομά κατοίκους του καταυλισμού, τα οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι περίπου 200.

Καραντίνα – Νέα Σμύρνη – κλιμάκιο

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 32χρονος Ρομά βρέθηκε θετικός στον ιό και αμέσως κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήγε στην περιοχή για να ιχνηλατήσει τις στενές επαφές του.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι 20 άτομα από τα 29 που ελέγχθησαν είναι θετικά στον ιό και η συνοικία τέθηκε σε καραντίνα έως τις 23 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον οικισμό των Ρομά όπου μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί από τους ελέγχους του ΕΟΔΥ 20 κρούσματα της επιδημίας, σε καραντίνα θα μπει και η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο της Λάρισας, καθώς από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι ο 32χρονος Ρομά που ήταν το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα είχε επαφές και με μη διαμένοντες στη συγκεκριμένη δομή.

Σημειώνεται ότι όλοι οι θετικοί στον ιό θα μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας και συγκεκριμένα στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Αρωγή», όπου θα παρακολουθούνται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία με μέριμνα της Πολιτικής Προστασίας.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:06