search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:27
MENU CLOSE

Χαρδαλιάς: Ήταν άμεση ανάγκη να τεθεί σε καραντίνα ο οικισμός Ρομά στη Λάρισα

10.04.2020 15:14

 

Ανακοινώσεις σχετικά με τα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού κάνει αυτή τη στιγμή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον ειδικό λοιμωξιολόγο για την κρίση του κορωνοΪού, κ. Σωτήρη Τσιόδρα. 

Οι ανακοινώσεις γίνονται μετά και την  επίσκεψη που πραγματοποίησε από κοινού με τον Σωτήρη Τσιόδρα στον καταυλισμό της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, ο οποίος τέθηκε σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό 20 κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο κ. Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία εξέλιξης της πανδημίας στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στην κατάσταση που προέκυψε στον οικισμό των Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, ο οποίος έχει τεθεί σε καραντίνα για τις επόμενες 14 μέρες. Ο υφυπουργός ανακοίνωσε την αναστολή των λαϊκών αγορών για τις επόμενες 14 μέρες στην περιοχή της Θεσσαλίας, καθώς και την απαγόρευση του πλανόδιου εμπορίου, ενώ από αύριο θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους δήμους Τυρνάβου, Φαρσάλων και Σοφάδων, ενώ στις περιοχές αυτές θα οριστούν και διαμεσολαβητές μεταξύ των Ρομά και των δημάρχων της περιοχής για την καλύτερη προετοιμασία σε τυχόν λήψης έκτακτων μέτρων.

Επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι έχει δημιουργηθεί πλάνο για την τροφοδοσία του οικισμού των Ρομά στη Λάρισα και ενισχύονται οι δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και των δομών Υγείας, ενώ έλεγχοι θα γίνουν και στη δομή φιλοξενίας προσφύγων Κουτσόχερο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:25