search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:46
MENU CLOSE

Τ. Θεοδωρικάκος: Επέκταση της άδειας ειδικού σκοπού έως τις 10 Μαΐου

11.04.2020 10:32
Τ. Θεοδωρικάκος: Στο πρώτο τρίμηνο του 2021 το νομοσχέδιο για τον εθελοντισμό - Media

 

Το δημαρχείο Αργυρούπολης – Ελληνικού επισκέφθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος προκειμένου να δει από κοντά πώς λειτουργεί το «Βοήθεια στο Σπίτι», ενόψει του Πάσχα.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού στηρίζει σε τακτική βάση περισσότερα από 150 άτομα, ωστόσο στις ημέρες της κρίσης με την πανδημία του κορονοϊού ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί στους 420, καθώς έχουν προστεθεί και άτομα που λάμβαναν βοήθεια από τις ενορίες της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Γεωργίου. Σήμερα έγινε διανομή των πασχαλινών πακέτων βοήθειας που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων πέντε κιλά κρέας, κοτόπουλο, αναψυκτικά και τσουρέκι.

Ο υπουργός Εσωτερικών συνεχάρη τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα και τους εθελοντές για το κοινωνικό έργο που προσφέρουν.

Επέκταση της άδειας ειδικού σκοπού έως τις 10 Μαΐου

Νωρίτερα σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο οι άδειες ειδικού σκοπού για τους υπαλλήλους που έχουν παιδιά κάτω από 15 ετών παρατείνονται μέχρι τις 10 Μαΐου.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να πάρουν προκαταβολές από τους ΚΑΠ με υποχρέωση να επιστρέψουν τα χρήματα σε 18-72 μήνες. Προβλέπεται, επίσης, το «πάγωμα» των δανείων των δήμων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, κατ’ αρχήν για τρεις μήνες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:45