search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:48
MENU CLOSE

Το «αντίο» του Αλέκου Αλαβάνου στον Κοροβέση: Έγινε με θόρυβο γνωστός, φεύγει αθόρυβα και σιωπηλά

11.04.2020 11:24
korovesis-alavanos.jpg

 

«Ο Περικλής Κοροβέσης σε άγρια εποχή έγινε με θόρυβο διεθνώς γνωστός, χάρη στο θάρρος, την αντίσταση και το ήθος του, και φεύγει τώρα αθόρυβα και σιωπηλά, σε άλλη και αλλιώς δίσεκτη εποχή. Ακέραιος, ανορθόδοξος, αντισυμβατικός, αδέσμευτος πάντα στη σκέψη, τη γραφή, την κοινωνική δράση, αυτός, ο Μοναδικός, ο Προφήτης, ο Άγιος Πότης. Δημιουργούσε συνεχώς πέρα και πάνω από την πολιτική αριστερά, προκαλώντας την, ποτέ παρακαλώντας την,  να ανοίξει τα φτερά της άφοβη στους ουρανούς της ελεύθερης σκέψης και της τολμηρής δράσης», αναφέρει σε δήλωσή του ο Αλέκος Αλαβάνος.

«Έφυγε, αλλά θα μείνει. Θα είναι πάντα, με τις μνήμες στην αρχή, με τα γραφτά του ύστερα, ένα γεφύρι στα στενοσόκακα της Αχαρνών όπου ζούσε λιτά, μαζί με τους ξεριζωμένους από την Ασία ή την Αφρική, ώστε να μπορεί η αριστερά να περάσει και να ανοιχτεί στα ουτοπικά τοπία της λογοτεχνίας, των ιδεών, της χωρίς σύνορα σκέψης, της κοινωνίας χωρίς εξουσίες, της ανήσυχης αναζήτησης και των ονείρων της νεολαίας. Στη Μαρία Κατεργάρη, που του στάθηκε σταθερά με αγάπη όλα αυτά τα χρόνια, σε όλη του την οικογένεια, εκφράζουμε τη συμμετοχή μας στον βαθύ πόνο τους», σημειώνει. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:48