search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:59
MENU CLOSE

Κέρκυρα: Πιστοί σε εκκλησία κοινώνησαν εν μέσω κορωνοϊού – Μπροστά σε στελέχη της αυτοδιοίκησης (Photos)

12.04.2020 14:09
Κέρκυρα: Πιστοί σε εκκλησία κοινώνησαν εν μέσω κορωνοϊού - Μπροστά σε στελέχη της αυτοδιοίκησης (Photos) - Media

 

Κανονικά προχώρησαν σε μετάληψη οι πιστοί στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα, παρά τις απαγορεύσεις και τις κατευθύνσεις του ΕΟΔΥ αλλά και της ίδιας της Ιεράς Συνόδου.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Η Κέρκυρα σήμερα», στη θεία λειτουργία που έλαβε χώρα στην εκκλησία του αγίου Σπυρίδωνα, αν και τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών, εκτός από τους ιερείς και τους ψάλτες συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοσιογράφοι, οπερατέρ και άλλοι πιστοί, των οποίων ο συνολικός αριθμός υπερέβαινε τα 15 άτομα.

Μάλιστα η μετάληψη των πιστών πραγματοποιήθηκε μπροστά στις κάμερες, αλλά και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης!

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι πρόσφατα η Ιερά Σύνοδος είχε αποφασίσει οι λειτουργίες να γίνουν με τρόπο σεμνό και λιτό, ιδιαίτερα αυτές που θα μεταδοθούν από την τηλεόραση και το διαδίκτυο. Παράλληλα στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας για τα νέα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, όλων των θρησκειών και δογμάτων για το διάστημα από 12.04.2020 έως και 20.4.2020 επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι:

  • Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό λειτουργό και βοηθητικό προσωπικό (πχ ιεροψάλτης) των οποίων ο συνολικός αριθμός δεν υπερβαίνει τα 4 φυσικά πρόσωπα. Ο κατά νόμο θρησκευτικός λειτουργός είναι υπεύθυνος για να λάβει όλα τα προσήκοντα μέτρα σύμφωνα με την ΚΥΑ.
  • Δεν επιτρέπεται, ούτε κεκλεισμένων των θυρών, η τέλεση λειτουργιών σε χώρους λατρείας που βρίσκονται σε ιδιωτικά κτήματα, κτίρια κλπ.

Η ίδια εφημερίδα υπενθυμίζει δε ότι στις αρχές Μαρτίου η Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας, αντικρούοντας την τοποθέτηση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ότι η θεία κοινωνία δεν μπορεί να είναι αιτία μετάδοσης ασθενειών, ξεκαθάρισε ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται και με το σάλιο και με το κουταλάκι.

Πηγή: Η Κέρκυρα Σήμερα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:59