search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:30
MENU CLOSE

Τουρκία: Δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Σουλεϊμάν Σοϊλού ο Ερντογάν

13.04.2020 05:39
Τουρκία: Δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Σουλεϊμάν Σοϊλού ο Ερντογάν  - Media

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν αποδέχθηκε την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησής του Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος επιδίωξε έτσι να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη για το φιάσκο των μέτρων περιορισμού της κίνησης των πολιτών που επιβλήθηκαν ξαφνικά στις μεγάλες πόλεις της χώρας το Σαββατοκύριακο και προκάλεσαν χάος, ειδικά στην Κωνσταντινούπολη.

«Η παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών μας δεν έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο. Θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του», αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες της τουρκικής προεδρίας.

Ο Σοϊλού ανακοίνωσε χθες την παραίτησή του αφού δέχθηκε σφοδρές κριτικές για την επιβολή της 48ωρης απαγόρευσης κυκλοφορίας, ουσιαστικά χωρίς προειδοποίηση στον πληθυσμό, με σκοπό να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο απολογισμός της ασθένειας COVID-19 στην Τουρκία ξεπερνά τους χίλιους νεκρούς. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 υπερβαίνουν τα 50.000 αφότου εντοπίστηκε το πρώτο, πριν από έναν μήνα και πλέον.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:30