search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 03:25
MENU CLOSE

Ο κ. Τσιόδρας τον καιρό των τσιγγάνων

13.04.2020 05:33

 

Είμαι ίσως από τους λίγους Έλληνες που δεν ξέρουν την χροιά της φωνής του Σωτήρη Τσιόδρα καθώς δεν έχω δει ούτε μία μέρα την ενημέρωση που κάνει στις 6 το απόγευμα. Δεν γνωρίζω την ένταση της φωνής του όταν μιλάει για τους νεκρούς και τα νέα κρούσματα , ούτε μπορώ να έχω άποψη για την έκφραση του προσώπου του όταν μιλάει για την εξέλιξη του ιού.

Περιμένω να τελειώσει  η ενημέρωση και στην συνέχεια διαβάζω τις ανακοινώσεις στα σάιτ.  Έχω διαβάσει ακόμα σχετικά άρθρα για την ζωή και το έργο του , αναφορές που τον αγιοποιούν αλλά και αναρτήσεις που τον αποδομούν. Αντιλαμβάνομαι λοιπόν ότι ο καθένας κρατάει ότι θέλει από το πιο προβεβλημένο πρόσωπο αυτής της ιστορίας.

Εγώ λοιπόν επέλεξα να κρατήσω την τοποθέτηση του για τους Ρομά, καθώς θεώρησα ότι είναι ότι πιο αντιρατσιστικό έχω διαβάσει το τελευταίο διάστημα από έναν άνθρωπο μάλιστα που έχει δεχθεί πολιτική κριτική – δίκαια ή άδικα- για κάποιες θέσεις και απόψεις του. 

«Φυσικά και οι Ρομά δεν μπορούν να γίνουν αποδιοπομπαίοι τράγοι και στόχος μίσους στα πλαίσια αυτής της επιδημίας. Σε κάποιες χώρες δυστυχώς ΜΜΕ αναφέρονται σε αυτούς ως απειλή. Δεν είναι απειλή είναι ευάλωτη ομάδα. Τα επιλεκτικά μέτρα δεν αφορούν αυτούς, αφορούν την διασπορά του ιού όταν εφαρμόζονται. Οι συμπολίτες μας δεν θα μείνουν μόνοι τους να αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση, θα συνεχίσουν να έχουν ισότιμη αντιμετώπιση στην περίθαλψη, όπως και οι υπόλοιπες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, για φόβο, για διχασμό, για διαιρέσεις στην κοινωνία μας» είπε  ο Σωτήρης Τσιόδρας αποδεικνύοντας ότι κοινωνικά ευαίσθητος και άρα προοδευτικός μπορείς να είσαι έστω και αν δεν ανήκεις σε κάποιο  ή κίνημα κόμμα που ασπάζεται αυτές τις αρχές και ιδέες .

Πιστόνι ακόμα στα θετικά του κ. Τσιόδρα το γεγονός ότι μαζί με τον κ. Χαρδαλιά πήγαν στο καταυλισμό των Ρομά στην Λάρισα χωρίς γάντια χωρίς μάσκες , χωρίς προκατάληψη. Μίλησαν με τους συνανθρώπους μας , τους εξήγησαν και τους έδειξαν τον σεβασμό που πρέπει.

Δεν έχω σκοπό να αποθεώσω και εγώ τον επιστήμονα , τον γιατρό , τον προσηνή και νηφάλιο  κύριο  Τσιόδρα- γιατί άλλωστε όταν είχε πάει στην εκκλησία να ψάλει εν μέσω πανδημίας ήμουν απ αυτούς που είχαν αντιδράσει με την ενέργεια του – όσο να επισημάνω μέσα από τα λόγια του μια μεγάλη αλήθεια που αφορά τις κάθε είδους μειονότητες  που ζουν στην χώρα μας.

Θέλω να πω ότι θα συνεχίσω να μην βλέπω καθημερινά την ενημέρωση του Δημήτρη Τσίοδρα  γιατί οι λόγοι που το κάνω δεν έχουν εκλείψει. Μέχρι τέλους προτιμώ να διαβάζω τις ανακοινώσεις του… 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15