search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:32
MENU CLOSE

ΗΠΑ-lockdown: Αρουραίοι, πεινασμένοι μέχρι θανάτου, γίνονται κανίβαλοι για να επιβιώσουν (Video)

13.04.2020 11:49
ΗΠΑ-lockdown: Αρουραίοι, πεινασμένοι μέχρι θανάτου, γίνονται κανίβαλοι για να επιβιώσουν (Video) - Media

 

Εκατομμύρια Αμερικανοί καταφεύγουν σε εσωτερικούς χώρους για να καταπολεμήσουν τον κορονοϊό, ο οποίος έχει προκαλέσει περισσότερους από 21.000 θανάτους, ενώ πολλές επιχειρήσεις -συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων και των παντοπωλείων- έχουν κλείσει ή περιορίσει τη λειτουργία τους, διακόπτοντας έτσι τις κύριες πηγές τροφής για πολλά τρωκτικά. Σε ερημωμένους δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα, οι αρουραίοι βρίσκονται σε δυσχερή κατάσταση επιβίωσης, λένε οι ειδικοί, σύμφωνα με άρθρο του huffingtonpost.gr.

«Εάν λάβετε υπόψιν τους αρουραίους που έχουν εγκατασταθεί στην ιδιοκτησία κάποιου για καιρό και φαίνονται ακόμα μια χαρά, είναι επειδή εξακολουθούν να τρώνε καλά, δήλωσε ο Μπόμπι Κόριγκαν, καθηγητής που ασχολείται με τα τρωκτικά. «Αυτό που δεν έχει αλλάξει λόγω της πανδημίας, είναι να βγάζουμε τα σκουπίδια μας στο ίδιο σημείο που τα βγάζουμε πάντα», επομένως αυτοί οι αρουραίοι δεν πλήττονται ιδιαίτερα.

Αλλά αυτό δεν ισχύει για τους υπόλοιπους. Αν αρουραίοι έχουν εγκατασταθεί πλησίον ενός εστιατορίου που ταϊζει εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες τον μήνα – οπότε και τα απορρίμματά τους είναι επίσης «πλούσια» –  τώρα που είναι κλειστό, οι αρουραίοι έχουν βρεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όπως επισημαίνει και ο κ. Κόριγκαν.

Και ποιές είναι οι λύσεις για να επιβιώσουν; Μάχη για το φαγητό, κανιβαλισμός και πολλές φορές παιδοκτονία.

«Όπως ξέρουμε από την ιστορία της ανθρωπότητας, από καταβολής κόσμου, άνθρωποι μάχονταν μεταξύ τους για εδάφη και για πλούτο. Το ίδιο συναντάμε αυτή τη τη δεδομένη στιγμή και στους αρουραίους των ΗΠΑ», συμπληρώνει.  Οι αρουραίοι όχι μόνο θα μετακινηθούν σε άλλες αποικίες για να διεκδικήσουν τροφή, αλλά θα φάνε και ο ένας τον άλλον.

Στη Νέα Ορλεάνη,  ένα viral βίντεο που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο κατέγραψε σμήνη αρουραίων που βγήκαν στους δρόμους για να βρουν φαγητό. Και αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένας από τους παράγοντες που συνέβη αυτό είναι η κοινωνική απομόνωση λόγω της πανφημίας.

Η κ. Κλώντια Ρίγκελ , διευθύντρια εταιρείας που καταπολεμά έντομα,παράσιτα και τρωκτικά στη Νέα Ορλεάνη, δήλωσε στην εφημερίδα The Times-Picayune ότι η πόλη ετοιμάζει επιθετικά μέτρα καταπολέμησης των εν λόγ πληθυσμών. 

«Αυτοί οι αρουραίοι είναι πεινασμένοι, γι ’αυτό θέλουμε να φάνε τα δολώματά μας» είπε, προσθέτοντας ότι η πόλη «θα ασκήσει πολλή πίεση για τουλάχιστον έναν μήνα,  έως ότου ο πληθυσμός μειωθεί».

Στην κοντινή Βαλτιμόρη, η οποία διαθέτει ένα ισχυρό πρόγραμμα εξάλειψης αρουραίων , τα μέχρι στιγμής δεδομένα που κρατούν στα χέρια τους δείχνουν ότι υπήρχαν περίπου 11.000 «προληπτικές» κλήσεις ή online ερωτήσεις σχετικά με τους αρουραίους την ίδια περίοδο.

Πάντως, οι ειδικοί συνιστούν ψυχραιμία, ακόμα και αν δουν ομάδα αρουραίουν να κυκλοφορούν αμέριμνοι στους δρόμους της γειτονιάς τους. Θεωρείται φυσιολογικό, τη δεδομένη στιγμή, όπου όλα έχουν παγώσει λόγω του κορονοϊού.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26