search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:07
MENU CLOSE

Γιατρός ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός θα καταδιώκει την ανθρώπινη φυλή μέχρι να βρεθεί εμβόλιο (Video)

13.04.2020 14:10
Κορωνοϊός: Σε νέα μελέτη φάσης 3 μπήκε το εμβόλιο της Οξφόρδης - Media

 

Οι πολίτες θα πρέπει να περιμένουν ότι ο κορωνοϊός θα παραμείνει μέχρι να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο και ότι είναι πιθανό να «καταδιώκει την ανθρώπινη φυλή για αρκετό καιρό», επισήμανε την Κυριακή ο γιατρός Ντέιβιντ Ναμπαρό από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

«Θα υπάρξουν μικρά κρούσματα που θα προκύψουν σποραδικά και θα σπάσουν τις άμυνές μας», δήλωσε στο NBC.  Ο Δρ Ντέιβιντ Ναμπαρ είχε ασχοληθεί με την διαχείριση της επιδημίας του Έμπολα στη Δυτική Αφρική. Ο επιστήμονας του ΠΟΥ εκτίμησε ότι πιθανότατα ο ιός δεν θα είναι όπως η γρίπη, η οποία έρχεται σε «κύματα».

Οι κοινότητες που εφαρμόζουν «ένα είδος αμυντικής ασπίδας» – η οποία θα συνεπαγόταν την ανίχνευση και την απομόνωση των κρουσμάτων τη στιγμή που εμφανίζονται για να περιοριστεί η διασπορά του ιού – θα είναι το κλειδί, υπογράμμισε.

«Θα είναι απαραίτητο για κάθε χώρα να έχει αυτή την δυνατότητα. Συνεπώς, ενθαρρύνουμε πραγματικά τις χώρες να θέσουν σε εφαρμογή τώρα την ιχνηλάτηση και απομόνωση και αυτό θα διευκολύνει την χαλάρωση των lockdown και την πρόληψη περαιτέρω μαζικών εκδηλώσεων του ιού», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:06