search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:21
MENU CLOSE

Αμετανόητος ο ιερέας από το Κουκάκι: «Όταν κλείνεις τις εκκλησίες είναι σαν να κλείνεις νοσοκομεία»

13.04.2020 14:34
Αμετανόητος ο ιερέας από το Κουκάκι: «Όταν κλείνεις τις εκκλησίες είναι σαν να κλείνεις νοσοκομεία» - Media

 

Αμετανόητος εμφανίζεται ο ιερέας από το Κουκάκι, ο οποίος αψήφησε τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και της κυβέρνησης για την προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ο ιερέας ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook τον Μητροπολίτη Μόρφου, την Κυριακή, και απαντά με αυτό τον τρόπο σε όσους τον κατηγορούν.

Συγκεκριμένα, έγραψε σε ανάρτησή του:

 «Όταν ήλθε μέσα ο αστυνομικός, του είπα παιδί μου… διάλεξε.. τι θέλεις να εφαρμόσεις · Τον νόμο του κράτους, η τον νόμο του Χριστού; Έμενα ο Χριστός αυτό μου λέει.. Αυτόν που έρχεται κοντά μου, δεν θα τον βγάλω έξω… Αυτόν που θέλει να κοινωνήσει σώμα και αίμα Χριστού αφού πιστεύει ότι αυτό το σώμα είναι η ίδια η ζωή… όχι μόνο η πρόσκαιρος, αλλά και η αθάνατος ζωή που δεν έχει θάνατο, δεν έχει αρρώστια, το καλύτερο φάρμακο και γι’ αυτή την αρρώστια και για την επόμενη που έρχεται είναι το σώμα και το αίμα του Χριστού. Τώρα, όταν κλείνουμε τις εκκλησίες και περιορίζουμε την Θεία Κοινωνία και φοβίζουμε τον κόσμο να έρχεται είναι σαν να κλείνουμε τα νοσοκομεία. Ως να κλείνουμε τα φαρμακεία. Άμα θέλουμε τρόποι υπάρχουν. Όπως βρήκαν τρόπους στην Ορθόδοξη Γεωργία. Και οι κανόνες υγιεινής να τηρούνται, αλλά και το σώμα και το αίμα που νικά τον θάνατο και την αρρώστια να προσφέρεται στους πιστούς. Είναι τα δικαιώματα των πιστών. Όπως έχουν δικαιώματα οι άθεοι έχουν δικαιώματα και οι πιστοί. Και αισθάνομαι ότι σήμερα τα δικαιώματα των πιστών καταπατούνται.»

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Κυριακής των Βαΐων 12-4-2020

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:21