search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:43
MENU CLOSE

Συναγερμός στο Τσερνόμπιλ: Η φωτιά ακόμα καίει και πλησιάζει τον πυρηνικό σταθμό (Photo)

13.04.2020 18:28
Συναγερμός στο Τσερνόμπιλ: Η φωτιά ακόμα καίει και πλησιάζει τον πυρηνικό σταθμό (Photo) - Media
 
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα γίνονται προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην «αποκλεισμένη ζώνη» του Τσερνόμπιλ, χωρίς όμως ορατό αποτέλεσμα.
 
Η πυρκαγιά ξεκίνησε από χορτάρια, που πήραν φωτιά στις 4 Απριλίου και πλέον πέρασε και στην αριστερή όχθη του ποταμού Πρίπιατ και πλησιάζει το κουφάρι του πυρηνικού σταθμού, όπου είχε σημειωθεί η διαρροή.
Πολλά εγκαταλελειμμένα κτίρια ή άλλοτε κατοικούμενα χωριά στην περιοχή κάηκαν εντελώς. Στην περιοχή επικρατεί ισχυρός άνεμος, που αλλάζει συνεχώς φορά.
 
Εκτός από τους πυροσβέστες επιχειρούν και δασικοί υπάλληλοι, ωστόσο οι υποδομές και οι δυνατότητες του ουκρανικού κράτους δεν φαίνεται να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν και αυτόν τον κίνδυνο, όταν ήδη δίνουν τη μάχη με τον κορονοϊό.
 
Στην αρχή της πυρκαγιάς αυτής τοπικοί αξιωματούχοι είχαν αναφέρει ότι αυξήθηκαν οι τιμές της ραδιενέργειας έως και 16 φορές πάνω από το κανονικό.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:43