search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:07
MENU CLOSE

Διάγγελμα Μακρόν: Καραντίνα ως τις 11 Μαΐου στη Γαλλία – Η επόμενη φάση

13.04.2020 20:21
macron.jpg

 

Η Γαλλία περνάει «δύσκολες στιγμές», είπε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν στο νέο διάγγελμα του, όπου παραδέχθηκε ότι η χώρα του δεν είχε επαρκώς προετοιμαστεί από νωρίς για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έθεσε η πανδημία του νέου κορονοϊού ενώ ανακοίνωσε ότι παρατείνει τα μέτρα καραντίνας έως τις 11 Μαΐου.

Παράλληλα έδωσε κάποια πρώτα στοιχεία για την άρση των μέτρων.

«Η επιδημία αρχίζει τώρα να επιβραδύνεται. Τα αποτελέσματα είναι εδώ» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος προς τους Γάλλους πολίτες.

«Σας ευχαριστώ για τις προσπάθειές σας. Κάθε ημέρα, καταγράφουμε πρόοδο».

«Όμως, η χώρα μας δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένη για την κρίση. Όλοι μας αντλούμε τις συνέπειες», σημείωσε ο Μακρόν.

«Έχει καταγραφεί πρόοδος, όμως η μάχη δεν έχει κερδηθεί.

Υπήρξαν «ανεπάρκειες όπως σε όλες τις χώρες του κόσμου, έχουμε ελλείψεις σε ιατρικά ρούχα, σε γάντια, σε αντισηπτικά τζελ, δεν καταφέραμε να διανείμουμε όσες μάσκες θέλαμε», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έως την 11η Μαΐου, η Γαλλία θα μπορέσει να κάνει τεστ σε κάθε πολίτη που έχει εκδηλώσει συμπτώματα της νόσου COVID-19.

Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί θα αρχίσουν να ανοίγουν σταδιακά στις 11 Μαΐου, δήλωσε ο Μακρόν, σημειώνοντας ότι αυτή η ημερομηνία θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας φάσης. Τόνισε όμως ότι η καραντίνα θα παραταθεί έως τότε. Τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν, υπογράμμισε.

Αν και τα σχολεία θα αρχίσουν να ανοίγουν από τις 11 Μαΐου, τα μαθήματα στα πανεπιστήμια δεν θα ξεκινήσουν πριν από το καλοκαίρι, διευκρίνισε ο Γάλλος πρόεδρος. Τα μπαρ και τα εστιατόρια επίσης θα παραμείνουν κλειστά, ενώ κανένα φεστιβάλ δεν θα γίνει πριν από τα μέσα Ιουλίου, δήλωσε ο Μακρόν.

Πηγή: skaigr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, DW

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:07