search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:47
MENU CLOSE

Πέτσας: Θα πληρώσουν οι σταθμοί το υπόλοιπο των αδειών

14.04.2020 05:25
Πέτσας διαψεύδει τα σενάρια ανασχηματισμού: «Όταν επιλέξει ο πρωθυπουργός τον κατάλληλο χρόνο, θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του» - Media

 

Καταβλητέα είναι η δόση των 3,5 εκατ. ευρώ για τους αδειούχους σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Το συμπέρασμα συνάγεται και από την τοποθέτηση του αρμόδιου υφυπουργού Στέλιου Πέτσα την Παρασκευή στη Βουλή, ύστερα από συζήτηση που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το διαφημιστικό πακέτο των 11 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ για τον νέο κορονοϊό.

Οι σταθμοί, όπως προβλέπεται και στη σχετική νομοθετική ρύθμιση, δεν είναι υποχρεωμένοι φέτος να πληρώσουν τη δόση, η οποία δεν μετατίθεται, αλλά προστίθεται στις υφιστάμενες επτά. Έτσι, οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας Alpha, Star, Open, ANT1, ΣΚΑΪ θα κληθούν να πληρώσουν επτά δόσεις των 4 εκατ. ευρώ κατ’ έτος και συνολικά 28 εκατ. ευρώ. Μέχρι σήμερα έχουν πληρώσει ο καθένας από 7 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά την περίπτωση του Mega, η Άλτερ Έγκο ΜΜΕ έχει πληρώσει την πρώτη δόση των 3,5 εκατ. ευρώ και οφείλει ακόμη 31,5 εκατ. ευρώ, και συνεπώς η ετήσια δόση διαμορφώνεται στα 4,5 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως η ετήσια οφειλή μπορεί να σπάσει, με τη ρύθμιση που πέρασε η κυβέρνηση, σε εννιά δόσεις, οι οποίες μπορούν να μπουν στις υφιστάμενες ρυθμίσεις των 12 ή 48 δόσεων, συν το επιτόκιο.

Κάποιοι σταθμοί έχουν ήδη προϋπολογίσει το συνολικό κόστος άδειας στις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις, ενώ κάποιοι άλλοι το προσθέτουν στον ισολογισμό χρήσης. Σημειώνεται πως από τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας μόνο το Μακεδονία TV δεν καταβάλλει κάποιο τέλος, αφού δεν έχουν ακόμη προκηρυχθεί οι θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας. Επίσης, εκτός του πεδίου των ρυθμίσεων βρίσκονται οι συνδρομητικές πλατφόρμες Cosmote TV και Nova, που πληρώνουν ένα ετήσιο τέλος που κυμαίνεται από 0,5% ως 3% του τζίρου τους.

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μεταφέρεται το ζήτημα λειτουργίας του ΕΣΡ την περίοδο του κορονοϊού. Η απουσία του πλουραλισμού, όπως καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση, είναι ένα σοβαρό ζήτημα προς συζήτηση, καθώς αρμόδιο για την τήρησή του είναι το ΕΣΡ, σε ό,τι αφορά τη ραδιοτηλεόραση.

Πηγή: typologies.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:46