search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:36
MENU CLOSE

Αμετανόητος ο ιερέας στο Κουκάκι: Μέσω… facebook «εξήγησε» πώς του χτυπούσαν την πόρτα του ναού «γονείς και παιδιά για να κοινωνήσουν»!

14.04.2020 06:18

 

«Αμετανόητος» εμφανίστηκε ο ιερέας από το Κουκάκι όσον αφορά στην απόφασή του να κοινωνήσει πιστούς την Κυριακή των Βαΐων. Μάλιστα αποδείχτηκε ότι δεν πρωταγωνιστεί μόνο από άμβωνος αλλά και από τα… σόσιαλ μίντια, καθώς προέβη και σε ανάρτηση στον λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook μετά και την παρέλευση του αυτοφώρου που κινήθηκε σε βάρος του.

Αναφέρει ότι σέβεται τις αποφάσεις του Κράτους και της Εκκλησίας και γι’ αυτό λειτούργησε κεκλεισμένων των θυρών, «μολονότι αντιληφθήκαμε την ύπαρξη αρκετών πιστών που είχαν κολλήσει κυριολεκτικά τα πρόσωπά τους στις πόρτες και τα παράθυρα του ναού».

«Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας χτυπούσαν επιμόνως την εξωτερική θύρα του ιερού κάποιοι γονείς με τα παιδάκια τους και ζητούσαν να κοινωνήσουν», αναφέρει ο ιερέας. 

Συνεχίζει λέγοντας ότι ακολούθησε την ιερατική του συνείδηση και έχοντας απόλυτη πεποίθηση ότι σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου «η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται γιατί όχι μόνο δεν μεταδίδει ασθένειες, αλλά μεταδίδει το σώμα και το αίμα του Χριστού που είναι η ζωή μας».

Επίσης σημειώνει ότι κοινώνησε παιδιά και γονείς προτρέποντας να τηρηθούν οι αποστάσεις.

«Συγχωρώ όσους εκφράστηκαν ή εκφράζονται προσβλητικά και ανοίκεια τόσο για εμένα ως Ιερέα και την υπευθυνότητά μου, όσο και για τα Αγιαστικά μέσα της Εκκλησίας μας» αναφέρει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:36