search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:41
MENU CLOSE

Γερμανία: Το CDU αναβάλλει για τον Δεκέμβριο την εκλογή νέου προέδρου λόγω της πανδημίας

14.04.2020 08:00
Γερμανία: Το CDU αναβάλλει για τον Δεκέμβριο την εκλογή νέου προέδρου λόγω της πανδημίας - Media

 

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ είναι πιθανό να αναβάλουν την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος ως τον Δεκέμβριο εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊός, δήλωσε την Τρίτη η απερχόμενη ηγέτης του κόμματος Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπάουερ.

Το κόμμα ήδη ακύρωσε ένα ειδικό συνέδριο τον Απρίλιο στη διάρκεια του οποίου θα εκλεγόταν ο νέος πρόεδρος και η Κραμπ-Κάρενμπάουερ δήλωσε ότι μοιάζει ολοένα και πιο πιθανό η εκλογή να αναβληθεί μέχρι το τακτικό συνέδριο του CDU τον Δεκέμβριο.

«Η εντύπωσή μου είναι ότι όσο το ειδικό συνέδριο πλησιάζει πιο κοντά στην ανάπαυλα του καλοκαιριού, τόσο λιγότερο χρειαζόμαστε ένα συνέδριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί λίγες εβδομάδες πριν το τακτικό», επεσήμανε.

Μέχρι στιγμής οι βασικοί υποψήφιοι για την προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών είναι ο Φρίντριχ Μερτς και ο Άρμιν Λάσετ, με τον Νόρμπερτ Ρέτγκεν να θεωρείται αουτσάιντερ.

Η Κραμπ- Κάρενμπάουερ τόνισε εξάλλου ότι οι προετοιμασίες για το συνέδριο του Δεκεμβρίου προχωρούν κανονικά.

«Ελπίζουμε φυσικά η κατάσταση να εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε το συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο στη Στουτγάρδη», δήλωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:41