search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:58
MENU CLOSE

Σφραγίζονται τα νεκροταφεία ενόψει Μεγάλης Παρασκευής για να αποφευχθεί ο συνωστισμός

14.04.2020 08:11
Σφραγίζονται τα νεκροταφεία ενόψει Μεγάλης Παρασκευής για να αποφευχθεί ο συνωστισμός - Media

 

Σφραγίζονται» τα νεκροταφεία ενόψει Μεγάλης Παρασκευής και προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός των ανθρώπων που κατά παράδοση συρρέουν αυτές τις ημέρες στους χώρους ταφής.

Κατά τη διάρκεια του μέσω τηλεδιάσκεψης Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, ο Αντιδήμαρχος Λευτέρης Σκιαδάς ανακοίνωσε ότι τα τρία κοιμητήρια του Δήμου θα μείνουν κλειστά τις επόμενες μέρες.

Όπως διευκρίνισε στο ethnos.gr τα νεκροταφεία της Αθήνας θα κλείσουν από αύριο Μεγάλη Τρίτη και για όσο διαρκούν τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Θα μείνουν ανοικτά μόνο για την τέλεση εξόδιων ακολουθιών και μόνο για τον στενό κύκλο συγγενών που προβλέπεται.

Σε άλλες περιοχές της Αττικής, οι δήμοι λαμβάνουν αντίστοιχες αποφάσεις να κλείσουν τα κοιμητήρια από την Μεγάλη Πέμπτη έως την Δευτέρα του Πάσχα προκειμένου να αποφευχθεί η αθρόα προσέλευση κοινού σύμφωνα με την παράδοση των ημερών.

Στην Αθήνα, όμως, θα ενταθούν τα μέτρα αστυνόμευσης και θα επεκταθούν χρονικά καθώς παρατηρήθηκε το φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες να μπαίνει πολύς κόσμος ακόμη και επισκέπτες με ποδήλατα για να κάνουν βόλτα στους χώρους των κοιμητηρίων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15