search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:39
MENU CLOSE

G7: Αναστολή εξυπηρέτησης χρέους των φτωχών χωρών

14.04.2020 15:54
Μήνυμα G7 προς Κίνα: «Όχι σε νόμο για την εθνική ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ» - Media

 

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G7 δεσμεύτηκαν σήμερα να συνεχίζουν να ενεργούν, όπως χρειάζεται, στη μάχη κατά της πανδημίας του νέου κορονοϊού και να σταθεροποιήσουν την παγκόσμια οικονομία, ενώ δήλωσαν πως είναι θετικά διακείμενοι στην προσωρινή ελάφρυνση των δανειακών υποχρεώσεων των φτωχότερων οικονομιών.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, έπειτα από τηλεδιάσκεψη που είχαν, οι οικονομικοί επικεφαλής της G7 επισήμαναν ότι είναι έτοιμοι να παράσχουν «μια χρονικά περιορισμένη αναστολή των πληρωμών εξυπηρέτησης χρέους…», εφόσον συμμετάσχει η Κίνα και άλλες χώρες στην ομάδα των 20 ισχυρότερων οικονομιών (G20) και σε συμφωνία με τη Λέσχη των Παρισίων των πιστωτών.

Εξάλλου, όπως ανέφερε, ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Τάρο Άσο, οι οικονομικοί ηγέτες της G7 συμφώνησαν σήμερα στην ανάγκη παροχής οικονομικής και τεχνικής βοήθειας στις αναδυόμενες οικονομίες που δίνουν μάχη με τον αντίκτυπο της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Τα κράτη μέλη της G7 συζήτησαν την ανάγκη για μια συντονισμένη απάντηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημιές που η υγειονομική κρίση επέφερε στην παγκόσμια οικονομία, επισήμανε ο Άσο σε δημοσιογράφους μετά την τηλεδιάσκεψη.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η παγκόσμια οικονομία θα βρεθεί υπό πίεση από την πανδημία του κορονοϊού», τόνισε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:39