search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:05
MENU CLOSE

Με κρατικές εγγυήσεις η Adidas παίρνει δάνειο τριών δισ. ευρώ

14.04.2020 18:45
Με κρατικές εγγυήσεις η Adidas παίρνει δάνειο τριών δισ. ευρώ - Media
 
Ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής αθλητικών ειδών στον κόσμο, η εταιρεία Adidas θα πάρει δάνειο τριών δισεκατομμυρίων ευρώ λόγω της κρίσης του κορονοϊού.
 
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενέκρινε ένα κοινοπρακτικό δάνειο ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων αναλογούν στην αναπτυξιακή τράπεζα KfW 2,4 δισεκατομμύρια, ανακοίνωσε η Adidas. Τα υπόλοιπα 600 εκατομμύρια ευρώ μοιράζονται περισσότερες από επτά τράπεζες.
 
Λόγω του κλεισίματος καταστημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πωλήσεις της εξαιρετικά κερδοφόρας εταιρείας έχουν καταρρεύσει. Μόνο στην Κίνα, η Adidas έχει απώλειες έως και ένα δισεκατομμύριο ευρώ.
 
Σε αντάλλαγμα για το δημόσιο δάνειο, η Adidas πρέπει να διαγράψει το μέρισμα όσο διαρκεί το δάνειο. Θα ανασταλεί επίσης η επαναγορά μετοχών και το Διοικητικό Συμβούλιο θα παραιτηθεί από όλα τα μπόνους για φέτος. Αυτά συνήθως αποτελούν περίπου τα δύο τρίτα του μισθού.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:58