search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:30
MENU CLOSE

«Ήταν δυνατός, παίρναμε χαρά!» – Όταν οι ήρωες με τις μάσκες πανηγυρίζουν για τους ασθενείς-νικητές που βγαίνουν από ΜΕΘ

14.04.2020 20:11
«Ήταν δυνατός, παίρναμε χαρά!» - Όταν οι ήρωες με τις μάσκες πανηγυρίζουν για τους ασθενείς-νικητές που βγαίνουν από ΜΕΘ - Media

 

Μάχη με τον κορωνοϊό δίνουν γιατροί και ασθενείς στα νοσοκομεία της χώρας και η χαρά για όσους τα καταφέρνουν είναι μεγάλη.

Στο Θριάσιο βγήκε από τη ΜΕΘ ο πρώτος ασθενής με κορωνοϊό, ο οποίος κατάφερε να ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Ο Ιωάννης Κουτσοδημητρόπουλος Παθολόγος – Εντατικολόγος δήλωσε πως «ήταν χαρούμενος, αισθανόταν δυνατός και γι’ αυτό βγαίνοντας χειροκροτούσε και ο ίδιος και εμείς παίρναμε χαρά από αυτό και ανταπαντούσαμε.»

Ο κύριος Γιώργος βγήκε νικητής και εκτός από τον ίδιο σ’ αυτή τη μάχη υπάρχουν και οι αφανείς ήρωες, οι άνθρωποι πίσω από τις μάσκες… οι γιατροί και οι νοσηλευτές…

O Ευάγγελος, η Βάσια, η Γιώτα, ο Ιωάννης, ο Ανδρέας, η Αναστασία, η Κατερίνα, η Ευαγγελία, η Δήμητρα, η Μαρία, η Ράνια, η Γωγώ, η Πέννυ, η Ιωάννα, η Μαρία, η Ξένια, η Ευαγγελία ήταν οι μερικοί από τους ασθενείς που κατάφεραν να αποσωληνωθούν.

«Όλοι αυτοί πέτυχαν μια νίκη… μέχρι την επόμενη, όπως λένε… Ήταν η πρώτη και ευελπιστούμε για την συνέχεια! Είναι μία νίκη σε μία πορεία από νίκες, ήττες… έτσι είναι η πορεία σε μία ΜΕΘ όλα αυτά τα χρόνια αλλά σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας σαν αυτό που έχει έρθει μπροστά μας κάθε χαρά, κάθε θετικό μήνυμα πρέπει να το κρατήσουμε για να πάρουμε δύναμη για τη συνέχεια.», είπε στον ΣΚΑΙ.

Στο Ασκληπιείο Βούλας τηρώντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας, με ειδικές στολές, αλλά και χαμόγελα κάτω από τις μάσκες νοσηλευτές έβγαλαν από τη μονάδα εντατικής θεραπείας έναν ασθενή που αποσωληνώθηκε.

Είναι ο δεύτερος ασθενής που βαίνει νικητής από την εντατική στο ασκληπιείο της βούλας και μεταφέρεται σε δωμάτιο νοσηλείας, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να πανηγυρίζουν.

Αντίστοιχα στο Βενιζέλειο, στο Ηράκλειο Κρήτης, μια ασθενής νίκησε τη μάχη και βγήκε από τη ΜΕΘ συνοδεία του ιατρικού προσωπικού.

Με χαμόγελα και χειροκροτήματα συνόδευσαν εκτός ΜΕΘ γιατροί και νοσηλευτές την 63χρονη Σύλβια με καταγωγή από την Αργεντινή.

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου, είπε πως «οι γιατροί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης μας είναι σίγουροι ότι θα νικήσουμε, αρκεί να προσέχουμε τους εαυτούς μας!».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:29