search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:27
MENU CLOSE

Koρωνοϊός-Τουρκία: Ξεπέρασαν τους 1.400 οι νεκροί, 4.000 νέα κρούσματα

15.04.2020 04:30
Koρωνοϊός-Τουρκία: Ξεπέρασαν τους 1.400 οι νεκροί, 4.000 νέα κρούσματα  - Media

 

Σε 1.403 ανέρχονται οι νεκροί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στην Τουρκία αφότου επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης, την 11η Μαρτίου, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 65.111, με βάση τα νέα δεδομένα που ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Φαχρετίν Κοτζά.

Μέσα σε ένα 24ωρο, καταγράφηκαν 107 νέοι θάνατοι και διαγνώστηκαν 4.062 νέα κρούσματα μόλυνσης, σύμφωνα με τα δεδομένα του τουρκικού υπουργείου Υγείας.

Ο υπουργός προέτρεψε για ακόμη μια φορά τους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες απομόνωσης και κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ έκρινε ότι ο ρυθμός της εξάπλωσης του ιού είναι υπό έλεγχο.

Εξήγησε ότι ο ρυθμός αύξησης των μολύνσεων και των θανάτων έχει επιβραδυνθεί τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τον Κοτζά, η Τουρκία έχει ελέγξει την ταχύτητα εξάπλωσης του ιού εφαρμόζοντας μια μέθοδο «συνδυασμού», που προβλέπει ότι η αλυσίδα επαφής κάθε ασθενούς αναγνωρίζεται, παρακολουθείται και ελέγχεται.

«Μέχρι σήμερα, 261.989 άνθρωποι έχουν εντοπιστεί στην αλυσίδα επαφών», διευκρίνισε.

Ο τούρκος υπουργός Υγείας συμπλήρωσε μέσω Twitter ότι «ο ρυθμός αύξησης του αριθμού των περιστατικών, παρά την αύξηση του αριθμού των διαγνωστικών τεστ, τείνει να παραμένει σταθερός. Ο αριθμός των ασθενών που έχουν αναρρώσει αυξάνεται σταδιακά. Ο ρυθμός αύξησης του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι χαμηλός. Έχουμε δύο δυνατά σημεία: Μέτρα και θεραπεία. Ας αξιοποιήσουμε τη δύναμή μας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26