search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:47
MENU CLOSE

Να κλείσουν τα νεκροταφεία των Τρικάλων για 2 μήνες προτείνει ο Δήμος – Δεν έχουν χώρο να θάψουν τους νεκρούς

15.04.2020 08:07
Να κλείσουν τα νεκροταφεία των Τρικάλων για 2 μήνες προτείνει ο Δήμος – Δεν έχουν χώρο να θάψουν τους νεκρούς - Media

 

Αναζητώντας λύση στο θέμα των χώρων ταφής, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τρικκαίων προχωρησε σε πρόταση-βόμβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr ο αντιδημαρχος Γιώργος Ζιώγας έχει πάρει το πράσινο φως με τη Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών να ανασταλούν οι ταφές στο Α΄ και Β΄ Κοιμητήριο για ένα 2μηνο καθώς τώρα και καθημερινά καταγράφονται τραγελαφικές στιγμές, με την «αυτεπάγγελτη» εκταφή νεκρών που έχουν συμπληρώσει 5ετία και να θάβονται άλλοι στη θέση τους αφού δεν υπάρχουν θέσεις για νέους νεκρούς.

Ο αντιδήμαρχος προτείνει να κλείσουν για δυο μήνες τα δυο νεκροταφεία της πόλης και αυτό το διάστημα οι ταφές των νεκρών να γίνονται σε κοντινά νεκροταφεία συνοικιών, όπως των Σαραγίων, του Ριζαριού, των Καρυών, της Λεπτοκαρυάς, πιθανόν και της Αγίας Μονής.

Με αυτό τον τρόπο θα σταματήσει η πίεση στο σύστημα, θα γίνουν πολλές εκταφές νεκρών και θα εξασφαλιστεί νέος χώρος. Την πρότασή του ο Ζιώγας την έθεσε υπ’ όψιν και των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου που έχει ιδιαίτερη ευαισθησία γι’ αυτό το ζήτημα μιλώντας χθες βράδυ στο Δ.Σ. Τρικκαίων επανέλαβε πως θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και οι μελέτες για το νέο μεγάλο νεκροταφείο στην περιοχή των Ρογγίων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:46