search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:50
MENU CLOSE

Χανιά: Απίστευτη γραφειοκρατία – Αναφορά σε δασκάλα δημοτικού επειδή χρησιμοποιούσε… mail αντί για τηλεδιάσκεψη με μαθητές

15.04.2020 08:27
Χανιά: Απίστευτη γραφειοκρατία - Αναφορά σε δασκάλα δημοτικού επειδή χρησιμοποιούσε… mail αντί για τηλεδιάσκεψη με μαθητές - Media

 

Ηθική δικαίωση ζητά μία δασκάλα στα Χανιά, η οποία εν μέσω πανδημίας και κλειστών σχολείων δέχθηκε αναφορά, αφού αντί για τον επιβαλλόμενο τρόπο διδασκαλίας μέσω τηλεδιάσκεψης, είχε επιλέξει να απασχολεί δημιουργικά μαθητές δημοτικού μέσω mail και blogs.

Συγκεκριμένα, στέλεχος ενός από τα τρία σχολεία που εργάζεται προχώρησε σε έγγραφη αναφορά εναντίον της, κατηγορώντας την για άρνηση εκτέλεσης καθηκόντων.

Ως σχετικά έγγραφα μάλιστα αναφέρονται η ΚΥΑ και τα 4 κείμενα-οδηγίες του Υπουργείου για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων από μέλη της Αγωνιστική Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, oι εκπαιδευτικοί που έδωσαν το παρών κατήγγειλαν την επιβολή συγκεκριμένων τρόπων επικοινωνίας των ίδιων με τους μαθητές τους, με την εν λόγω δασκάλα να ξεκαθαρίζει από την αρχή οτι η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να σταθεί ως υποχρεωτικό μέσο διδασκαλίας, αφού «ακυρώνει» τόσο το καθολικό της εκπαίδευσης, δεδομένου οτι δεν έχουν όλα τα παιδιά τα μέσα για να παρακολουθήσουν, ενώ καταστρατηγεί και το εργασιακό ωράριο, από την στιγμή που εν μέσω διακοπών του Πάσχα οι εκπαιδευτικοί καλούνται, μεσημέρι και απόγευμα μάλιστα, να εργαστούν.

Ακόμη, σχολίασε οτι το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιεί ο κάθε δάσκαλος είναι διαθέσιμο προς… αξιολόγηση, με οτι αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:48