search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:45
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Μονοφωνία καταγγέλουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ – Επιστολή στο ΕΣΡ

15.04.2020 09:20
Κορωνοϊός: Μονοφωνία καταγγέλουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ - Επιστολή στο ΕΣΡ - Media

 

Για απομόνωση των απόψεων της αντιπολίτευσης και την προπαγάνδιση των κυβερνητικών θέσεων υπό τον μανδύα της πανδημίας, καταγγέλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Η εντολή δόθηκε από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα καθώς πληθαίνουν τα δείγματα αποσιώπησης των απόψεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που διαπιστώθηκε ηχηρά την ημέρα της ανακοίνωσης από τον πρόεδρο του κόμματος και τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Έφη Αχτσιόγλου και Νίκο Παππά του προγράμματος για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης.

Το θέμα προβλήθηκε ελάχιστα και εντελώς αδιάφορα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ η δημόσια ΕΡΤ δεν μετέδωσε την τηλε-συνέντευξη, όπως είθισται σε τόσο σημαντικές παρεμβάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο ίδιο κλίμα βρίσκεται και το Κίνημα Αλλαγής που διαπιστώνει πως οι ανακοινώσεις και παρεμβάσεις του δεν προβάλλονται, ενώ ολοένα και λιγότερο προσκαλούνται τα στελέχη του στα τηλεοπτικά πάνελ μέσω skype.

Η παρέμβαση με εντολή Τσίπρα

Την άμεση παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης «ώστε να διασφαλιστεί ο πλουραλισμός στην ενημέρωση των πολιτών και να εκλείψουν φαινόμενα μονοφωνικής ενημέρωσης» απαιτεί με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ, Αθ. Κουτρομάνο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, επισημαίνοντας πως «τις τελευταίες εβδομάδες, με αφορμή την κρίση του κορονοϊού, γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς μονομέρειας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, καθώς οι φωνές των κομμάτων της αντιπολίτευσης εμπίπτουν ως φαίνεται στα γενικότερα περιοριστικά μέτρα της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Έντονη αντίδραση και από το ΚΙΝ.ΑΛ

Και το “Κίνημα Αλλαγής”, το οποίο τις τελευταίες ημέρες έχει ανεβάσει τους τόνους της αντιπολίτευσης, στοχεύοντας, μάλιστα, στις ακραίες παρεμβάσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, θέτει ζήτημα “εξοστρακισμού” των στελεχών του από τα ΜΜΕ. Όπως αποκάλυψε με ανάρτησή του στο twitter ο βουλευτής Χάρης Καστανίδης, στην τηλε-συνεδίαση της Κ.Ο συζητήθηκε αυτό ακριβώς το θέμα. Στο ΚΙΝ.ΑΛ υπάρχουν σκέψεις να πάει το θέμα στη Βουλή μετά το Πάσχα 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:43