search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:11
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Κίνα: Δεύτερο κύμα έξαρσης φοβούνται οι αρχές – Τα βλέμματα στα σύνορα με τη Ρωσία

15.04.2020 10:09
Κορωνοϊός-Κίνα: Δεύτερο κύμα έξαρσης φοβούνται οι αρχές - Τα βλέμματα στα σύνορα με τη Ρωσία - Media

 

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας κατέγραψε σήμερα μείωση των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, όμως η αύξηση των περιπτώσεων μετάδοσης στην κοινότητα στον απώτερο κινεζικό βορρά, στην περιοχή των συνόρων με τη Ρωσία, αποτελεί αιτία ανησυχίας για τις κινεζικές αρχές.

Η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας κατέγραψε 46 νέα κρούσματα μόλυνσης ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, από 89 μία ημέρα νωρίτερα.

Εξ αυτών, τα 36 εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που έφθασαν στη χώρα από το εξωτερικό.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο αριθμός των κρουσμάτων που το υπουργείο αποκαλεί εισαγόμενα ανερχόταν σε 86.

Τα υπόλοιπα δέκα κρούσματα αφορούν περιπτώσεις εγχώριας μετάδοσης του SARS-CoV-2, οκτώ στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ (βορειοανατολικά) και δύο στην Γκουανγκντόνγκ (νότια).

Η Χεϊλονγκτζιάνγκ έχει μετατραπεί στην πρώτη γραμμή της μάχης που δίνει η Κίνα για να αποτρέψει το ξέσπασμα δεύτερου κύματος της πανδημίας, καθώς κινέζοι πολίτες επιστρέφουν με χερσαία μέσα μεταφοράς από τη Ρωσία μολυσμένοι.

Το Πεκίνο έκλεισε τουλάχιστον ένα συνοριακό πέρασμα στην επαρχία.

Νέα κρούσματα μεταξύ ταξιδιωτών που φθάνουν από τη Ρωσία έχουν επίσης καταγραφεί σε άλλες επαρχίες, όπως η βόρεια αυτόνομη περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας καθώς και η Σαγκάη, μεγάλο χρηματοοικονομικό κέντρο. Κάποια από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν ασυμπτωματικοί φορείς του κορονοϊού.

Δύο από τα νέα κρούσματα στη Χεϊλονγκτζιάνγκ είναι ασθενείς που δεν είχαν εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα της ασθένειας COVID-19 ως χθες.

Ο αριθμός των νέων περιπτώσεων ασυμπτωματικών φορέων του κορονοϊού αυξήθηκε κατά 57 χθες. Ανερχόταν σε 54 την προηγουμένη.

Παράλληλα, οι αρχές ανακοίνωσαν πως άρχισαν να διενεργούν επιδημιολογική έρευνα σε εννέα επαρχίες, για να εξακριβώσουν την πλήρη έκταση των ασυμπτωματικών μολύνσεων και το επίπεδο ανοσίας στον γενικό πληθυσμό, έγραψε η Ημερησία της Κίνας, εφημερίδα-όργανο του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης στην Κίνα έφθασε χθες τα 82.295.

Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, η χώρα θρηνεί 3.342 θύματα της ασθένειας COVID-19, καθώς χθες καταγράφηκε άλλος ένας θάνατος ασθενούς, στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, στην πρωτεύουσα της οποίας, την Ουχάν, έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά ο νέος κορονοϊός τον Δεκέμβριο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:08