search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:43
MENU CLOSE

Τα καλύτερα και τα χειρότερα σημεία για να κάθεστε όσο δουλεύετε από το σπίτι

15.04.2020 10:29
Τα καλύτερα και τα χειρότερα σημεία για να κάθεστε όσο δουλεύετε από το σπίτι - Media

 

Όταν εργαζόμαστε σε ένα γραφείο, είναι πολύ συγκεκριμένο το σημείο που καθόμαστε. Στο σπίτι, όμως, οι επιλογές είναι εντελώς διαφορετικές. Υπάρχει το τραπέζι της κουζίνας, ο καναπές, η βεράντα, το κρεβάτι, το πάτωμα και πολλά ακόμα σημεία να σκεφτεί κανείς.

Όμως, σύμφωνα με το portraits.gr  καθώς όλοι συνεχίζουμε την εργασία εξ αποστάσεως, αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε ότι οι επιλογές μας αρχίσουν να περιορίζονται εξαιτίας της άβολης στάσης του σώματος. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να βρούμε το σημείο για να έχουμε σωστή στήριξη και να αποφύγουμε τα μυοσκελετικά προβλήματα.

Οι ορθοπεδικοί προτείνουν, να κάνουμε συχνά ολιγόλεπτα διαλείμματα, για να χαλαρώνουν οι μύες του σώματος μας και να γίνεται καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε ποιες είναι οι καλύτερες θέσεις για να επιδιώξετε τη βέλτιστη στάση όταν εργάζεστε από το σπίτι. Η λίστα αυτή ίσως θα σας εμπνεύσει να αλλάξετε θέσεις μέχρι να επιστρέψετε πίσω στο γραφείο σας.

1. Καρέκλα τραπεζαρίας: Οι καρέκλες στο τραπέζι της κουζίνας, μπορεί να μην είναι τόσο άνετες όσο η εργονομικά σωστή που αφήσατε στο γραφείο, όμως είναι οι μόνες που ίσως να την πλησιάζουν. Το να κάθεστε σε μια καρέκλα με ευθεία την πλάτη και με τα δύο πόδια στο έδαφος, είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, αρκεί το τραπέζι ή το γραφείο να βρίσκονται στο σωστό ύψος. Εάν αισθάνεστε ότι καμπουριάζετε προς τα εμπρός όταν πληκτρολογείτε, τοποθετήστε ένα βιβλίο ή ένα κουτί κάτω από το laptop.

2. Ένα ψηλό σκαμπό bar: Πρόκειται για την αμέσως επόμενη επιλογή. Σιγουρευτείτε ότι έχετε πάρει τη σωστή θέση, κρατώντας την σπονδυλική σας στήλη ευθεία και στους ώμους σας χαλαρούς πίσω. Κρατήστε τους γοφούς σας σε γωνία 90 μοίρες, για να αποφύγετε τυχόν πόνους.

3. Πάτωμα: Το πρόβλημα με αυτό το σημείο, είναι η σωστή στάση είναι αδύνατο να βρεθεί. Εάν έχετε το laptop ή τον υπολογιστή στην αγκαλιά σας, το κεφάλι σας πέφτει προς τα εμπρός και η στρογγυλεμένη πλάτη καμπουριάζετε, ενώ το στήθος και οι ώμοι πέφτουν προς τα μέσα. Εάν πρόκειται παρόλα αυτά να καθίσετε στο πάτωμα, τοποθετήστε το laptop στο τραπέζι του σαλονιού, ώστε να μπορείτε να στηριχτείτε σε ένα πιο κατάλληλο ύψος.

4. Ο καναπές: Μπορεί να φαίνεται ότι είναι ένα άκρως βολικό έπιπλο για να καθίσετε καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου, όμως κρύβει μία μεγάλη παγίδα. Είναι πολύ εύκολο όσο περνάει η ώρα να γλιστράτε και να βαθουλώνετε προς τα μέσα, με αποτέλεσμα να αναπτύξετε μυϊκούς πόνους μέχρι τη λήξη του οχτάωρου.

5. Το κρεβάτι: Αν πιστεύετε ότι το κρεβάτι είναι ο χρυσός κανόνας για μια παραγωγική και φιλική προς τη στάση εργασία από το σπίτι τότε κάνετε λάθος. Μπορεί να είναι άνετο, αλλά δεν είναι ευνοϊκό να κάθεστε με σωστή στάση. Όσο περισσότερη ώρα κάθεστε εκεί τόσο περισσότερο θα καμπουριάζετε και θα πονάει η μέση σας.

Το ζήτημα με το σωστό σημείο, είναι να έχετε μία ορθή στάση σώματος και να αιματώνονται καλά τα πόδια σας γι να αποφύγετε προβλήματα στη μέση, την πλάτη, τα γόνατα και τον αυχένα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:43