search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:41
MENU CLOSE

Το «Π» πάει για…κόμικς στο Σύνταγμα

05.03.2010 12:29
Το «Π» πάει για…κόμικς στο Σύνταγμα - Media

Ο διαγωνισμός κόμικς του «Π» έχει αρχίσει τα καλά και ήδη καταφτάνουν στο γραφείο μας οι πρώτες συμμετοχές. Στο πλαίσιο λοιπόν του διαγωνισμού, σε συνεργασία με τη σχολή σκίτσου «Ορνεράκη» και το Public Συντάγματος, το «Π» διοργανώνει συζήτηση με θέμα: «Τα ελληνικά κόμικς και το κοινό τους». Μια κουβέντα για την πορεία των ελληνικών κόμικς τα τελευταία χρόνια

Ο διαγωνισμός κόμικς του «Π» έχει αρχίσει τα καλά και ήδη καταφτάνουν στο γραφείο μας οι πρώτες συμμετοχές. Στο πλαίσιο λοιπόν του διαγωνισμού, σε συνεργασία με τη σχολή σκίτσου «Ορνεράκη» και το Public Συντάγματος, το «Π» διοργανώνει συζήτηση με θέμα: «Τα ελληνικά κόμικς και το κοινό τους». Μια κουβέντα για την πορεία των ελληνικών κόμικς τα τελευταία χρόνια, τις σχέσεις τους με ένα σχετικά περιορισμένο αναγνωστικό κοινό αλλά και τις δυνατότητες και τις προοπτικές που ανοίγονται στο μέλλον.

Στη συζήτηση καλεσμένοι θα είναι ο Απόστολος Δοξιάδης (συγγραφέας αλλά και σεναριογράφος του «Logicomix», ο Σταμάτης Κραουνάκης (μουσικός και …όχι μόνο), ο Σπύρος Ορνεράκης (σκιτσογράφος και ιδρυτής της ομώνυμης σχολής) και ο Αλέκος Παπαδάτος (animator και συγγραφέας του «Logicomix»). Από το «Π» την κουβέντα θα συντονίσουν ο Γιάννης Κουκουλάς (δημοσιογράφος στο «Ποντίκι Art» και ο Soloup (σκιτσογράφος).

Ταυτόχρονα με τη συζήτηση, οι σκιτσογράφοι που θα παρευρίσκονται, οι μαθητές της σχολής Ορνεράκη, αλλά και όσοι απ’ το κοινό επιθυμούν, θα συμμετέχουν στην κατασκευή ενός «flip comic». Ενός, δηλαδή, συνειρμικού κόμικ, όπου ο καθένας θα προσθέτει στην ιστορία το δικό του καρέ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Publicafe, στον 5ο όροφο του Public Συντάγματος, το πρωί της Κυριακής 7 Μαρτίου στις 11:00.

Είστε όλοι καλεσμένοι, σκιτσογράφοι και μη, να συζητήσουμε για την 9η τέχνη ου αγαπάμε.

Και μη ξεχνάτε. Για όσους επιθυμούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό, η αποστολή των συμμετοχών λήγει την Παρασκευή 16 Απριλίου 2010. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:41