search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:36
MENU CLOSE

Αυτό είναι το μαχητικό που είναι ο «τρομος» του Su-57 – Kαι δεν είναι αμερικανικό (Photos | Video)

15.04.2020 14:40
Γιατί η Κίνα επιμένει να αγοράζει τα ρωσικά μαχητικά Su-35 - Media

 

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που κορυφαίος μηχανικός της Shukhoi, της εταιρείας που κατασκευάζει το περίφημο stealth μαχητικό της Ρωσίας, Su-57, υποστήριζε ότι είναι καλύτερο και από το F-22 αλλά και από το F-37.

Ωστόσο, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό National Interest, υπάρχει ήδη ένα μαχητικό που είναι καλύτερο από το καμάρι της ρωσική πολεμικής αεροπορίας και δεν είναι καν αμερικανικό.

Πρόκειται για το Su-35S, ένα αεροσκάφος που αρχικά σχεδιάστηκε για να παίξει το ρόλο της ενδιάμεσης λύσης, μέχρις ότου ετοιμαστεί το Su-57, αλλά στην πορεία αποδείχθηκε τόσο καλό που πλέον απειλεί το stealth αδελφάκι του.

 

Το Su-35S έδρασε στη Συρία το 2016 και αποδείχθηκε εξαιρετικά ικανό τόσο σε επιθέσεις κατά επίγειων στόχων, όσο και ως εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες των πιλότων του μαχητικού.

Το αεροσκάφος, που αποτελεί εκσυγχρονισμό του παλιού σοβιετικού Su-27 είναι πλήρως ανταγωνιστικό με σύγχρονα μαχητικά 4ης γενιάς και πολύ πιο φθηνό από το Su-57.

Φυσικά, μακροπρόθεσμα, το stealth μαχητικό αποτελεί την προτιμητέα λύση για τη ρωσική αεροπορία, ωστόσο, σήμερα τα δύο αεροσκάφη ανταγωνίζονται… μύτη με μύτη για την κυριαρχία των αιθέρων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33