search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:10
MENU CLOSE

Γεννηματά: «Όρθια η κοινωνία, ζωντανή η οικονομία»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2121
15-4-2020
17.04.2020 03:00
fofi1.jpg

 

Να μην εγκαταλειφθεί κανείς μέσα στην κρίση, ήταν το μήνυμα – «καρφί» προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που έστειλε η Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής. Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, η Γεννηματά τόνισε πως «με τεκμηρίωση και αποφασιστικότητα επισημάναμε λάθη, κενά, καθυστερήσεις, αλλά και απαράδεκτες ενέργειες. Δεν μηδενίζουμε τα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά είναι ανεπαρκή. Παρουσιάσαμε προτάσεις για ολοκληρωμένες λύσεις που αφορούν το τώρα».

Μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σε δήλωσή της ανέφερε πως «θέλουμε και παλεύουμε μέσα στην κρίση να μείνει η όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία. Πάνω απ’ όλα η ανθρώπινη ζωή. Έχουμε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας το ΕΣΥ, τους εργαζόμενους σε αυτό και όσους είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης».
Η Φώφη Γεννηματά πρόσθεσε ακόμα πως «διεκδικούμε να μην εγκαταλειφθεί κανένας άνθρωπος χωρίς τα στοιχειώδη, ιδιαίτερα οι οικονομικά ασθενέστεροι και οι άνεργοι. Στηρίζουμε με συνεχείς παρεμβάσεις και προτάσεις τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους, τους επιστήμονες, τους αγρότες, για να μην καταρρεύσει η παραγωγική βάση. Διεκδικούμε το δικαίωμα στην ελπίδα. Παλεύουμε για το σήμερα, προετοιμαζόμαστε για το αύριο». 

Παίρνοντας θέση για τις αποφάσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛΛ υποστήριξε πως άλλη μια φορά η Ευρώπη καθυστέρησε, όπως και το 2008, καθώς δεν έδειξε αντανακλαστικά, ούτε καν έδωσε κατευθυντήριες γραμμές για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. 
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής μίλησε για «συμβιβασμό» στην Ένωση λέγοντας χαρακτηριστικά πως «περιορίστηκαν πάλι σε διευκολύνσεις με δανεισμό, που σημαίνει ότι προκύπτουν πάλι όροι. Παραμονεύει ο κίνδυνος για διόγκωση του δημοσίου χρέους των κρατών και αυτό θα σημαίνει νέα επώδυνα μνημόνια. Δεν αντέχει η χώρα να ξαναμπεί σε μία τέτοια περιπέτεια». 

«Πυρά» σε Γεωργιάδη – Βρούτση
Με αφορμή μάλιστα τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη για τους μακροχρόνια άνεργους το Κίνημα Αλλαγής βρήκε ευκαιρία να «καρφώσει» τους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για «μείζον πολιτικό θέμα» και στρέφοντας τα βέλη του τόσο προς την πλευρά του αντιπροέδρου της Ν.Δ. και υπουργού Ανάπτυξης όσο και προς εκείνη του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. 
«Για άλλη μια φορά ο λαλίστατος υπουργός Ανάπτυξης προκαλεί το κοινό αίσθημα και εκθέτει την κυβέρνηση. Αφού μας είπε ότι θα ήταν “περιττή” η οικονομική ενίσχυση σε μια περίοδο που μετράμε δεκάδες χιλιάδες απολύσεις και η εργασιακή ανασφάλεια μεγαλώνει, συνέχισε απτόητος “βαπτίζοντας” λίγο – πολύ τους μακροχρόνια άνεργους αδήλωτους εργαζόμενους στην πλειοψηφία τους» επισημαίνει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής. 

Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, «αν ο κ. υπουργός έχει στοιχεία ότι απασχολούνται κάπου παράνομα οι 300.000 άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, που ακόμη και μετά τις εξαγγελίες δεν δικαιούνται το επίδομα των 400 ευρώ, τότε υπάρχει μείζον πολιτικό θέμα. Γιατί αυτό σημαίνει ότι με την ανοχή του ίδιου η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και αφήνουν ανεξέλεγκτη πλήρως την αγορά εργασίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται εργασιακή ζούγκλα. Ο υπουργός Εργασίας οφείλει να απαντήσει» καταλήγει χαρακτηριστικά στο σχόλιό του το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:09