search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:48
MENU CLOSE

Χαρδαλιάς: «Ο ιός δεν ξέρει τι είναι Πάσχα» – Τι συμβαίνει με τις μετακινήσεις

15.04.2020 15:32
Το μήνυμα Χαρδαλιά ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος - Media

 

Δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους για την Ανάσταση και για την ημέρα του Πάσχα.

«Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Δεν ξέρει τι είναι Πάσχα. Δεν αλλάζει τίποτα στις μετακινήσεις», επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Την ημέρα του Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο ακέραιο, τόνισε εκ νέου κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Επανέλαβε ότι οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους, στους οποίους δεν περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέδειξε πως ένα είναι το μεγάλο στοίχημα, «μην θέσουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας και τη ζωή των ηλικιωμένων που είναι οι πιο ευάλωτοι».

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τη σταδιακή άρση των μέτρων, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας και επισήμανε ότι η όποια άρση θα ξεκινήσει όταν κριθεί ότι δεν υπάρχουν πλέον οι λόγοι που οδήγησαν στην επιβολή των μέτρων. Ενημέρωσε πως τα δεδομένα που συγκεντρώνονται καθημερινά «θα μας δείξουν τι πρέπει να κάνουμε και κυρίως πότε πρέπει να το κάνουμε».

Ενημέρωσε ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι των πτήσεων που φθάνουν στη χώρα μας.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της εντατικοποίησης των ελέγχων σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας, τις τελευταίες 4 ημέρες έχουν αφαιρεθεί οι πινακίδες από 236 οχήματα.

Επίσης, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι αναστέλλεται για δέκα ημέρες η λειτουργία της λαϊκής αγοράς Πτολεμαϊδας και ότι παρατείνεται μέχρι τις 27 Απριλίου ο περιορισμός της κίνησης πολιτών στις παραλιακές της Πάτρας και του Βόλου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:48