search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:38
MENU CLOSE

Σαρωτικοί έλεγχοι και διπλασιασμός προστίμων για άσκοπες μετακινήσεις από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (Video)

16.04.2020 17:59
Σαρωτικοί έλεγχοι και διπλασιασμός προστίμων για άσκοπες μετακινήσεις από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (Video) - Media

 

Eπιστήμονες και αρχές υπογραμμίζουν με κάθε ευκαιρία ότι δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό και θεωρούν τον εορτασμό του φετινού Πάσχα το πιο κρίσιμο τεστ για να διατηρηθεί υπό έλεγχο η τροχιά της πανδημίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, οι έλεγχοι είναι συνεχείς και καλύπτουν τόσο τις εθνικές οδούς όσο και το οδικό δίκτυο που οδηγεί σε εξοχικές κατοικίες. Το απόγευμα μάλιστα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε άλλα δύο μέτρα. Τον διπλασιασμό των προστίμων για άσκοπες μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, καθώς και τον σαρωτικό έλεγχο όσων δηλώνουν ότι μετακινούνται για παροχή βοήθειας σε πρόσωπα που το έχουν ανάγκη.

Η ΕΛ.ΑΣ θα ελέγχει την ώρα αποστολής του SMS και την απόσταση από το σπίτι

Με τον αστυνομικό κλοιό να έχει σφίξει και τα πρόστιμα να είναι τσουχτερά για τους επίδοξους ταξιδιώτες, εντείνονται οι έλεγχοι της ελληνικής αστυνομίας σε όλη την επικράτεια.

Για τους ασυμμόρφωτους ο πέλεκυς είναι βαρύς 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για 2 μήνες.

Drones επιστρατεύονται ενόψει Πάσχα

Εν όψει του Πάσχα επιστρατεύονται Drones αλλά και ελικόπτερα της αστυνομίας που θα ελέγχουν από αέρος την κυκλοφορία δίνοντας live εικόνα στο επίγειο κέντρο επιχειρήσεων ενώ πολλοί αξιωματικοί θα είναι εξοπλισμένοι ακόμα και με κιάλια νυκτός για τον εντοπισμό όσων σκοπεύουν να αψηφήσουν τα μέτρα.

Από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου τα μέτρα θα ενταθούν με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να έχει ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει καμία πρόβλεψη για επίσκεψη σε συγγενείς φίλους ή γείτονες.

Την ημέρα του Πάσχα στόχοι περιμετρικών ελέγχων θα γίνουν και οι μεγάλες αυλές οι ταράτσες και οι πιλοτές πολυκατοικιών καθώς εκτιμάται ότι εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό και το εορταστικό κλίμα πολλοί θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν μικρά «γλέντια».

Διπλασιασμός του προστίμου από Μ. Σάββατο έως Δευτέρα του Πάσχα

Συγκεκριμένα, από τις 21:00 το Μεγάλο Σάββατο μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα τη Δευτέρα του Πάσχα επεκτείνεται σε όλη τη χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση, ανακοίνωσε νωρίτερα κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ταυτόχρονα για το ίδιο διάστημα η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ο κωδικός Β4 θα ελέγχεται σαρωτικά, ενδελεχώς από τα όργανα ελέγχου σε όλη τη χώρα σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται αποκλειστικά μόνο για δύο όχημα κατ’ όχημα. Ανακοίνωσε πω ς καταχρηστική χρήση της περίπτωσης Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Επανέλαβε πως την ημέρα του Πάσχα θα ισχύσουν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, τα οποία τηρεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Η πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε έχει αλλάξει τα πάντα γύρω μας, έχει επηρεάσει τον τρόπο που βιώνουμε αυτές τις άγιες ημέρες, ανέφερε.

Επικαλούμενος σχετικές μετρήσεις, σημείωσε πως οι 9 στους 10 συμπολίτες μας δηλώνουν ότι θα γιορτάσουν με βάση τους κανόνες που επιβάλουν οι συνθήκες, θα ακολουθήσουν τις οδηγίες και εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του. Επισήμανε ότι αποδεικνύουν ότι η αγάπη τους προς την πατρίδα, τον συνάνθρωπο είναι πραγματική.

Ολα μεν πάνε καλά όμως είναι σημαντικό να συνεχίσουμε, χωρίς εξαιρέσεις, την προσπάθεια, επισήμανε και προσέθεσε: «Η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι ηλεκτρονική, άρα δεν χρειάζεται οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας να μετακινούνται. Η ημερομηνίας λήξης είναι η 30η Ιουνίου, δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:38