search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:10
MENU CLOSE

«Βάψτε μου τη ρίζα, πληρώνω το πρόστιμο» – Τρεις κομμωτές διηγούνται τι έχουν ακούσει εν μέσω καραντίνας

17.04.2020 07:57
«Βάψτε μου τη ρίζα, πληρώνω το πρόστιμο» - Τρεις κομμωτές διηγούνται τι έχουν ακούσει εν μέσω καραντίνας - Media

 

Στην πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Star, αυτό που δήλωσαν πως επιθυμούν να κάνουν οι περισσότεροι μόλις χαλαρώσει η καραντίνα, είναι να πάνε στο κομμωτήριο. Και ο λόγος δεν είναι το ψαλίδι αλλά το… πινέλο. Οι ξανθές στην πλειοψηφία τους Ελληνίδες έμειναν δίχως τις πολυπόθητες αποχρώσεις και οι κοκκινομάλλες ούτε καν δοκίμασαν αυτοσχέδιες απόπειρες στο πιο δύσκολο αντικειμενικά χρώμα μαλλιών.

Οι άρρενες κουτσά στραβά και με την βοήθεια της κουρευτικής μηχανής θυσίασαν λίγο περισσότερο την φράντζα και κατάφεραν να τιθασεύσουν την επί κεφαλής αναστάτωση. Οι κυρίες ωστόσο βρέθηκαν ενώπιον μιας καραντίνας, η οποία αναμένεται να συνεχίσει για αρκετές μέρες ακόμη, με την άβαφη ρίζα να πλησιάζει επικίνδυνα τις κορυφές των αυτιών τους και το ξανθό να υποχωρεί ατάκτως ελλείψει επαγγελματικής επέμβασης. Λογικό εν μέρει να προσπαθήσουν να βρουν μία κάποια λύση η οποία δεν περιορίζεται σε μπαντάνες και κλάμερ. Αυτά είναι σωσίβια της πλάκας. Σύμφωνα με τα όσα ακούμε εδώ και ημέρες οι τηλεφωνικές ικεσίες στους hair experts τείνουν να πάρουν επικίνδυνες διαστάσεις ενώ στον φόβο μήπως κατηγορηθούν ότι παρανόμησαν για χάρη του ξανθού, πολλές είναι αυτές που βάφονται on camera στα κοινωνικά δίκτυα για να αποδείξουν πως μπορούν και μόνες τους καλά.

Όλα όσα έχουν ζήσει και κυρίως ακούσει τις εβδομάδες αυτές οι κομμωτές μπορούν να αποτελέσουν κάλλιστα τροφή για σπαρταριστά σενάρια μυθοπλασίας στα τηλεοπτικά πλατό.

Τρεις κομμωτές μιλούν στο protothema.gr και αφηγούνται όλα όσα έζησαν και συνεχίζουν να ζουν από την στιγμή που η Πολιτεία έδωσε εντολή να «κατεβάσουν τα πινέλα»

Νικόλας Βιλλιώτης – Ηair colorist

“Πάντα ο καλλωπισμός ήταν μία προτεραιότητα των γυναικών σε περιόδους μεγάλης κρίσης. Η αλήθεια είναι πως από την στιγμή που αποφασίστηκε η καραντίνα οι πελάτισσες μου δεν με πίεσαν ιδιαίτερα. Το μόνο που μου ζήτησαν ήταν οι κωδικοί της βαφής που χρησιμοποιούσα για κάθε μία έτσι ώστε να επιχειρήσουν μόνες τους να βάψουν την ρίζα. Οι γυναίκες έχουν αγωνία για την εικόνα τους και η κρίση στρέφει το ενδιαφέρον στην ομορφιά. Το γεγονός ότι ήρθαν αντιμέτωπες με την εικόνα τους και με τον εαυτό τους προκάλεσε μια αναστάτωση. Ωστόσο εμένα οι πελάτισσές μου δεν μου ζήτησαν ραντεβού και δεν με πίεσαν.

Πολλές μάλιστα μου τηλεφώνησαν για να μάθουν μόνο αν είμαι καλά εγώ και οι συνεργάτες μου. Οσο για την επόμενη μέρα, νιώθω ασφαλής λόγω του χειρισμού του προβλήματος από την Πολιτεία. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν μέτρα και ο κόσμος πειθαρχεί. Θα φροντίσουν για μας».

Αλέκος Σταμάτης – Hair Colorist

“Από την αρχή των κρουσμάτων το περίμενα ότι θα κλείσουν τα κομμωτήρια. Είχε κάνει μια ανεξήγητη «κοιλιά» η δουλειά και ήρθα σε πολύ δύσκολη θέση τις τελευταίες τρεις ημέρες όπου ξαφνικά όλες οι γυναίκες έσπευσαν να βαφτούν. Περνούσαν έξω από το μαγαζί και σταματούσαν να ρωτήσουν αν μπορούσαν να μπουν μέσα και να βαφτούν.

Από την αρχή έκανα σαφές ότι δεν είχα καμία πρόθεση να επιτρέψω σε κάποια να επιδιώξει συνάντηση για να την βάψω. Τους εξηγούσα κάθε φορά που μου τηλεφωνούσαν ότι για λόγους υγείας δεν πρόκειται να το κάνω. Εδινα τηλεφωνικά οδηγίες σε όσες το ήθελαν.

Από αυτή την εβδομάδα και ειδικά τις δύο τελευταίες ημέρες έχω τρελαθεί. Το τηλέφωνο μου χτυπάει ασταμάτητα και όλες θέλουν να κλείσουν ραντεβού. Τους εξηγώ ότι δεν υπάρχει ημερομηνία ανοίγματος και δεν μπορώ να κλείσω ραντεβού αλλά επιμένουν. Υπήρχαν κάποιες που ενώ δεν έπρεπε να βάψουν την ρίζα, την έβαψαν από τον φόβο μήπως βγει και φαίνεται…

Όλα αλλάζουν. Πλέον αλλάζουμε πεζοδρόμιο για να αποφύγουμε τον απέναντι. Ετσι θα αλλάξουν πιστεύω και στα κομμωτήρια. Κάποιες δε θα ξανάρθουν αλλά τις δύο πρώτες εβδομάδες θα γίνει χαμός. Από χθες έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν ακουμπάω το τηλέφωνο. Δεν αντέχω να μιλάω και να λέω τα ίδια: δεν μπορώ να κλείσω ραντεβού».

Στέλιος Τυρπάς – κομμωτής

«Από την πρώτη εβδομάδα άρχισαν να τηλεφωνούν οι πελάτισσες οι οποίες είχαν ραντεβού τα οποία φυσικά ακυρώθηκαν. Ηθελαν να γίνουν τα ραντεβού έτσι ώστε στον μήνα επάνω, το Πάσχα δηλαδή να τα ξαναβάψουν!

Μου τηλεφωνούσαν και μου έλεγαν ότι θα πλήρωναν και το πρόστιμο αν τις έπιαναν φτάνει να δεχόμουν να τους βάψω σε κάποιο μέρος τα μαλλιά… Όταν τους έλεγα πως για λόγους υγείας δεν πρόκειται να το κάνω υποχωρούσαν και οι περισσότερες το σέβονταν και δεν το διακινδύνευαν. Εδινα συμβουλές από το τηλέφωνο σε όσες ήθελα να βαφτούν μόνες αλλά όχι κάτι παραπάνω. Εδώ και λίγες ώρες που κυκλοφορεί το σενάριο για επαναλειτουργία των κομμωτηρίων αυτό που ζω δεν περιγράφεται. Πριν από λίγο μου τηλεφώνησε μία και μου είπε «Μόλις ανοίξετε θα έρθω κατευθείαν, θα έρθω απ’ έξω και θα κλαίω για να με βάλετε». Κάποιες άλλες με το επιχείρημα «Είμαι χρόνια πελάτισσα» θέλουν να κλείσουν τα πρώτα ραντεβού. Νομίζω ότι θα ζήσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και δεν ξέρω πώς θα το χειριστούμε. Εγώ πάντως συμβουλεύω τις γυναίκες να μην πειραματίζονται και καταστρέφουν τα μαλλιά τους. Να περιμένουν και να βάζουν απλά ένα σπρέι στη ρίζα. Και κάτι ακόμη. Ισως κάποια στιγμή να πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα στην υγεία και τα ωραία μαλλιά. Ας αποφασίσουμε επιτέλους τι θέλουμε».

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:03