search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:41
MENU CLOSE

Ρόδος: Ποια απαγόρευση κυκλοφορίας; – Έκαναν περιφορά επιταφίου; (Video)

18.04.2020 09:04
Ρόδος: Ποια απαγόρευση κυκλοφορίας; - Έκαναν περιφορά επιταφίου; (Video) - Media
Μετά την Παλιά Πόλη και στον Αρχάγγελο της Ρόδου, οι πιστοί έβγαλαν τον Επιτάφιο και τον περιέφεραν «ο ένας πάνω στον άλλον», δημιουργώντας απίστευτες εικόνες συνωστισμού.
 
Αγνοώντας τους όποιους κινδύνους, κι αγνοώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης, αλλά και της εκκλησίας, κάτοικοι του Αρχαγγέλου της Ρόδου πραγματοποίησαν την Περιφορά του Επιταφίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, στο χωριό τους.
 

Κάτοικοι της περιοχής με αναμμένες λαμπάδες ακολούθησαν μέσα στα σοκάκια του χωριού τον Επιτάφιο, ενώ προπορευόταν κάτοικος που κρατούσε την ελληνική σημαία.
 
Σε δύο περιοχές της Δωδεκανήσου, στον Αρχάγγελο και στη Χάλκη η Περιφορά του Επιταφίου γίνεται κάθε χρόνο τις πρώτες πρωινές ώρες.
 
Αστυνομική δύναμη δεν υπήρχε εκείνη την ώρα, οπότε η περιφορά του Επιταφίου έγινε κανονικά όπως θα γινόταν υπό φυσιολογικές συνθήκες.
 
Από το Μοναστήρι του Αγίου Παϊσίου (έξω από τον Αρχάγγελο) είναι ο Επιτάφιος, τον οποίο πήραν μέσα στο χωριό για την περιφορά στις 3 τα ξημερώματα
 
Πηγή: protothema.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:40