search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:42
MENU CLOSE

«Βόμβα» από το ΔΝΤ: Μπορεί οι αρνητικές μας προβλέψεις να είναι… αισιόδοξες

18.04.2020 10:58
«Βόμβα» από το ΔΝΤ: Μπορεί οι αρνητικές μας προβλέψεις να είναι... αισιόδοξες - Media
 
 
Πώς συντονίζεις την οικονομική πολιτική παγκοσμίως όταν ένας αόρατος εχθρός χτυπά συστηματικά τον τρόπο με τον οποίο αυτές λειτουργούν; Αυτή είναι η πρόκληση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία έδωσε συνέντευξη στο BBC.
 
Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα τονίζει ότι το ΔΝ Τα προβλέπει πως περίπου 170 κράτη θα δουν το ΑΕΠ τους να συρρικνώνεται το 2020, περίπου το 87% του πλανήτη Κι όμως αυτή η λεπτομέρεια, που είναι μέρος της πρόσφατης εκτίμησης του Ταμείου για παγκόσμια ύφεση 3% το 2020, και θα δημιουργήσει μία άνευ προηγουμένου κρίση μπορεί να μην αποτελεί την πλήρη αλήθεια.
 
«Θέλω να σημειώσω ότι αυτή ενδέχεται να είναι πιο αισιόδοξη εικόνα από εκείνη που θα φέρει η πραγματικότητα. Οι επιδημιολόγοι μας βοηθούν να κάνουμε μακροσκοπικές προβλέψεις. Ποτέ στην ιστορία του Ταμείο δεν είχαμε κάτι τέτοιο και αυτό που μας λένε είναι ότι ο νέος κορονοϊός αποτελεί ένα μεγάλο μυστήριο και δεν γνωρίζουμε εάν θα επιστρέψει το 2021» υπογραμμίζει η Γκεοργκίεβα.
 
«Ήρθε η στιγμή οι κυβερνήσεις να ξοδέψουν όσα περισσότερα μπορούν και παραπάνω, αλλά να… κρατήσουν τις αποδείξεις. Δεν θέλουμε να χάσουμε την ευθύνη και τη διαφάνεια στη διάρκεια της κρίσης. Κάποιες χώρες μπορούν να κάνουν περισσότερα και κάποιες άλλες όχι και εκεί είναι που μπαίνει στο παιχνίδι το ΔΝΤ και άλλοι οργανισμοί» αναφέρει η Κρ. Γκεοργκίεβα
 
Παράλληλα, κάνει λόγο για προσεκτική προσέγγιση στα προγράμματα διάσωσης και την χαλάρωση των μέτρων καραντίνας, ενώ ζητά περισσότερη συνεργασία και προστασία των φτωχότερων κρατών.
 
Πηγή: efsyn.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:40