search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:39
MENU CLOSE

Νέα έκκληση Κόντε για ευρωομόλογο: «Στηρίξτε μας γιατί θα ακολουθήσει ντόμινο – Κακόφημος ο ESM»

19.04.2020 18:04
Τζ. Κόντε: Κήρυξη της χώρας σε «κόκκινη ζώνη» από τα Χριστούγεννα έως την Πρωτοχρονιά - Media

 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επανέλαβε την έκκληση για κοινή έκδοση χρέους ώστε να βοηθηθούν οι οικονομίες που χτυπήθηκαν από τον κορωνοϊό, στήνοντας σκηνικό σύγκρουσης πριν την τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ αυτή την εβδομάδα.

Ο Κόντε επικαλέστηκε τον κίνδυνο μετάδοσης αν οι ηγέτες αποτύχουν να δράσουν στην πίεση που δέχεται Ιταλία και Ισπανία, σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική Sueddeutsche Zeitung. Δήλωσε δε ότι ο ESM, το εργαλείο που θέλει να χρησιμοποιήσει η Γερμανία «έχει κακή φήμη στην Ιταλία».

«Τα οικονομικά μας συστήματα είναι συνδεδεμένα», τόνισε. «Όταν μια χώρα έχει πρόβλημα αυτό πυροδοτεί ένα ντόμινο και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφύγουμε. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η πλήρης ισχύς της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μέσω της κοινής έκδοσης ομολόγων».

Καθώς έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη των ηγετών για την Πέμπτη, ο Κόντε βρίσκεται υπό πίεση να εξασφαλίσει ελάφρυνση για την οικονομία του, αλλά και να αντιμετωπίσει την κριτική λαϊκιστικών κομμάτων εντός και εκτός κυβέρνησης που επιπλήττουν την αντίδραση της ΕΕ.

Όπως είπε ο Κόντε το θέμα δεν αφορά προηγούμενο ή μελλοντικό χρέος αλλά «μια ‘έκτακτη προσπάθεια’ να αντιμετωπιστεί η υφιστάμενη κατάσταση».

Πηγή: euro2day.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:39