search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:36
MENU CLOSE

Θετική στον κορωνοϊό βρεφονηπιοκόμος στο Μητέρα – Συναγερμός στον ΕΟΔΥ

20.04.2020 11:48
Θετική στον κορωνοϊό βρεφονηπιοκόμος στο Μητέρα - Συναγερμός στον ΕΟΔΥ - Media

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε βρεφονηπιοκόμος του Κέντρου Βρεφών “Η Μητέρα”. Το περιστατικό ανιχνεύθηκε στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εξετάσεων που πραγματοποιεί στις προνοιακές δομές όλης της χώρας ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Η μαζική εξέταση για την ανίχνευση νέων περιστατικών της νόσου COVID-19 στο προσωπικό και τους φιλοξενούμενους των προνοιακών δομών της χώρας, έφερε στην επιφάνεια ένα ακόμη κρούσμα του ιού ανάμεσα σε ευαίσθητο πληθυσμό.t

Βρεφονηπιoκόμος του Κέντρου Βρεφών “Η Μητέρα” βρέθηκε θετική στον ιό, γεγονός το οποίο σήμανε συναγερμό στη δομή, στην οποία φιλοξενούνται μωρά και νήπια, η επιμέλεια των οποίων έχει αφαιρεθεί από τους γονείς τους.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε άμεσα τεστ σε όλα τα βρέφη της πτέρυγας στην οποία εργαζόταν η βρεφονηπιοκόμος και τα τεστ βρέθηκαν αρνητικά. Θα επαναληφθούν, ωστόσο, μετά από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η βρεφοκόμος τηρούσε τα μέτρα προστασίας ώστε να μην μεταδώσει τον ιό, ενώ τα μέχρι τώρα τεστ που έχουν γίνει σε όλους τους εργαζόμενους των προνοιακών δομών, είναι αρνητικά.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:31