search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:37
MENU CLOSE

Αυτοκρατορικές απολαύσεις

13.07.2012 13:02
Αυτοκρατορικές απολαύσεις - Media

Πριν από μια εικοσιπενταετία, ο εικοσάχρονος τό­τε Έλις είχε καταφέρει να κερδίσει με το «Λιγότερο από μηδέν» μια διακριτή θέση στην απαιτητική αμερικανική λογοτεχνία. Ενήλικας πλέον, συνα­ντάται θαρρείς ξανά με τους δικούς του ήρωες, ξεχασμένους αιώνια στο Χόλιγουντ, την πόλη των ψευδαισθήσεων, εκεί όπου πραγματώνεται κάθε όνειρο μέσα σε μιαν ανελέητη πραγματικότητα.

Μπρετ Ίστον Έλις 

ΜετάφρασηΔημήτρης Αθηνάκης 

Εκδόσεις: Κέδρος 

Σελ.: 220 

Πριν από μια εικοσιπενταετία, ο εικοσάχρονος τό­τε Έλις είχε καταφέρει να κερδίσει με το «Λιγότερο από μηδέν» μια διακριτή θέση στην απαιτητική αμερικανική λογοτεχνία. Ενήλικας πλέον, συνα­ντάται θαρρείς ξανά με τους δικούς του ήρωες, ξεχασμένους αιώνια στο Χόλιγουντ, την πόλη των ψευδαισθήσεων, εκεί όπου πραγματώνεται κάθε όνειρο μέσα σε μιαν ανελέητη πραγματικότητα. Ο αστραφτερός κόσμος της κινηματογραφικής μαγείας αποκαλύπτεται πίσω από τα στημένα πλάνα δυστυχής, σε πλήρη παρακμή, απανθρωπισμένος από την τερατώδη φιλοδοξία του να πουλήσει την ψυχή του με κάθε κόστος στον διά­βολο προκειμένου να βολευτεί το σαρκίο του σε ένα κινηματογραφικό πλάνο. Στο βιβλίο του Έλις, τα παρασκήνια μοιάζουν με το πολυτελέστερο κολαστήριο της ιστορίας: ναρκωτικά, ψυχοφάρ­μακα, σεξ δίχως όρια, μια ζωή στο μεταίχμιο του θανάτου για μια θέση στο πλάνο της επόμενης ταινίας. Η υπόθεση ξεκινά σε ενεστώτα χρόνο με τον Κλέι, έναν επιτυχη μένο σεναριογράφο. Ο Κλέι επιστρέφει στο ΛοςΆντζελες από τη Νέα Υόρκη προκειμένου να παρακολουθήσει το κάστινγκ της νέας του ταινίας. Εκεί συναντιέται με διάφορα πρόσωπα του παρελθόντος. Οι συναντήσεις αυ­τές, εμπλουτισμένες και με καινούριες γνωριμίες, θα τον παρασύρουν σε μια κατάσταση όπου κυριαρχούν τα γνωστά: σεξ, λεφτά, ναρκωτικά, υπό τον εκρη κτικό συνδυασμό της παντελούς έλλειψης κάθε ηθικού φραγμού. Πρόκειται για μια νουάρ διήγηση με εντυπωσιακό ντεκόρ τον κόσμο του θεάματος, που μαστίζεται από την κλι­μακτήριο της μέσης ηλικίας. 

Ξενοφών Μπρουντζάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:36