search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:15
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Τα τρία πρόσωπα που εμπιστεύεται ο Μητσοτάκης – Ποιοι σηκώνουν το βάρος στο Μαξίμου

21.04.2020 06:19
Κορωνοϊός: Τα τρία πρόσωπα που εμπιστεύεται ο Μητσοτάκης - Ποιοι σηκώνουν το βάρος στο Μαξίμου - Media

 

Τρία πρόσωπα του κυβερνητικού επιτελείου έχουν σηκώσει μεγάλο βάρος των διαβουλεύσεων λόγω της κρίσης του κορωνοϊού. Το πρώτο είναι η Ελένη Σουρανή. Η επικεφαλής του Διπλωματικού Γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν υπήρξε ποτέ άνθρωπος που φοβόταν τη σκληρή δουλειά και αυτό αποδείχθηκε ξανά. Εχοντας επιπλέον το καπέλο του «sherpa», η έμπειρη διπλωμάτης συμμετέχει σε όλες τις συνομιλίες σε επίπεδο ΕΕ. Διαδραμάτισε δε κομβικό ρόλο και στην αντιμετώπιση της κρίσης του Εβρου, όπου σίγουρα η προτέρα, έστω και σύντομη, θητεία της στη Διεύθυνση Α4 περί θεμάτων Τουρκίας στο υπουργείο Εξωτερικών της προσέφερε κρίσιμο πλεονέκτημα.

Όπως γράφει ο Βηματοδότης της Κυριακής, πολλοί τον χαρακτηρίζουν «αόρατο», αλλά ο ρόλος του Αλεξ Πατέλη στη διαμόρφωση της πολιτικής που ακολουθεί ο Πρωθυπουργός στο οικονομικό πεδίο είναι πολύ πιο σημαντικός από όσο ορισμένοι νομίζουν. Χαμηλών τόνων και ομαδικός παίκτης ο κ. Πατέλης έχει, ως επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του κ. Μητσοτάκη, συμβάλει στη διαμόρφωση μιας σταθερής γραμμής. Επιπλέον, διαθέτει το τεχνοκρατικό στυλ που αρέσει στον Πρωθυπουργό. Ουσιαστική είναι επίσης η συμμετοχή του κ. Πατέλη στις ευρωπαϊκές συζητήσεις της τρέχουσας περιόδου, όπου έχει αναδειχθεί για τις ικανότητές του ακόμη ένα πρόσωπο: ο Μιχάλης Αργυρού, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, ο οποίος συμμετέχει στις συνεδριάσεις του EuroWorking Group (EWG).

Η Ελένη Σουρανή 

Ο Άλεξ Πατέλης 

Ο Μιχάλης Αργυρού 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:15