search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:06
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ανατροπή σκηνικού και εκτίναξη κρουσμάτων στο Κρανίδι – 150 «θετικοί» πρόσφυγες της δομής

21.04.2020 10:09
Κορωνοϊός: Ανατροπή σκηνικού και εκτίναξη κρουσμάτων στο Κρανίδι - 150 «θετικοί» πρόσφυγες της δομής - Media

 

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός της εκτίναξης κρουσμάτων του κορωνοϊού στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι, κάτι που επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο Δημαρχείο Ερμιόνης στο Κρανίδι πραγματοποιείται σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δημάρχου Γιάννης Γεωργόπουλου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Προσερχόμενος τη σύσκεψη, ο Ν. Χαρδαλιάς δήλωσε πως δεν υπάρχει λόγος πανικού και ό,τι πρέπει να γίνει, θα γίνει, σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχει τεθεί σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, για προληπτικούς λόγους. Η αιτία του προληπτικού υγειονομικού αποκλεισμού του ξενοδοχείου που λειτουργεί ως δομή, ήταν η εμφάνιση θετικού κρούσματος σε εργαζόμενη στο ξενοδοχείο, η οποία όμως δεν προσήλθε για εργασία τις τελευταίες 12 ημέρες. Σε αυτό διαμένουν 470 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι στο σύνολο τους προέρχονται από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Με τον εντοπισμό κρούσματος,πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 470 άτομα καθώς και στους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, του ΔΟΜ και της δομής.

Επίσης, δόθησαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.

Στη συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, βρεθηκαν τη Δευτέρα του Πάσχα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης και ο διοικητής του ΕΟΔΥ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:06