search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:26
MENU CLOSE

Τα ελληνικά ονόματα που «φιγουράρουν» στη λίστα του Forbes

21.04.2020 10:55
Τα ελληνικά ονόματα που «φιγουράρουν» στη λίστα του Forbes - Media

 

Στη φετινή λίστα του περιοδικού «Forbes» με τους δισεκατομμυριούχους της χρονιάς οι ελληνικές παρουσίες δεν λείπουν.

Στην 808η θέση της λίστας συναντάμε τον Φίλιππο Νιάρχο, τον μεγαλύτερο γιο του εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου, ο οποίος κληρονόμησε μεγάλο μέρος της περιουσίας του πατέρα του, που περιλαμβάνει, επίσης, και μια μεγάλη συλλογή έργων τέχνης. Η περιουσία του εκτιμάται, σύμφωνα με το περιοδικό, ότι αγγίζει τα 2,5 δισ. ευρώ.

Αρκετά πιο κάτω, στην 1.436η θέση της λίστας, κατατάσσεται ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος, ωστόσο, ταξινομείται από το περιοδικό ως Ρώσος επιχειρηματίας, με περιουσία 1,46 δισ. ευρω. Είναι ο ιδρυτής του ομίλου Agrocom, στον οποίο συγκαταλέγεται και η ρωσική καπνοβιομηχανία Donskoy Tabak, ενώ είναι ιδιοκτήτης και της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ.

Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο της παραγωγής πετρελαίου και της ναυτιλίας, βρίσκεται στην 1.744η θέση της λίστας, με συνολική περιουσία 1,19 δισ. ευρώ, ενώ λίγο πιο πίσω, την 1.846η θέση, συναντάμε τον Αριστοτέλη Μυστακίδη, ο οποίος έγινε δισεκατομμυριούχος από την εργασία του στην Glencore.

Η πρώτη του εμφάνιση στη λίστα δισεκατομμυριούχων του «Forbes» έγινε το 2011, με την είσοδο της εταιρίας του στο χρηματιστήριο. Πλέον, είναι ιδιοκτήτης του 3% των μετοχών της. Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης είναι ο μόνος Έλληνας δισεκατομμυριούχος που ζει μόνιμα στην Ελλάδα.

Στην κορυφή της φετινής λίστας παραμένει για τρίτη συνεχή χρονιά ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος,με περιουσία ύψους 103 δισ. ευρώ, στη δεύτερη ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft, ενώ στην τρίτη ανέβηκε ο Μπερνάρ Αρνό, θέτοντας για πρώτη φορά τον Γουόρεν Μπάφετ εκτός τριάδας.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:19