search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:26
MENU CLOSE

THE AMAZING SPIDERMAN 3D

13.07.2012 14:12
THE AMAZING SPIDERMAN 3D  - Media

Του Δημήτρη Κανέλλη 

Βαθμολογία ** 

Ο Πίτερ Πάρκερ, ένας συνηθισμένος έφηβος, εγκαταλεί­πεται από τους γονείς του σε μικρή ηλικία και μεγαλώνει υπό την προστασία των θείων του. Παράλληλα, ανακαλύπτει τον έρωτα στο πρόσωπο μιας γοητευτικής συμμαθήτριάς του. Μια μέρα βρίσκει μια βαλίτσα με γραπτά του πατέρα του, τα οποία, όμως, στη συνέχεια εξαφα­νίζονται.

Του Δημήτρη Κανέλλη 

Βαθμολογία ** 

Σκηνοθεσία: Μαρκ Γουέμπ

Πρωταγωνιστούν: Άντριου Γκάρφιλντ, Ντένις Λίρι,Ιρφάν Χαν, Κάμπελ Σκοτ, Έμα Στόουν, Μάρτιν Σιν 

Ο Πίτερ Πάρκερ, ένας συνηθισμένος έφηβος, εγκαταλεί­πεται από τους γονείς του σε μικρή ηλικία και μεγαλώνει υπό την προστασία των θείων του. Παράλληλα, ανακαλύπτει τον έρωτα στο πρόσωπο μιας γοητευτικής συμμαθήτριάς του. Μια μέρα βρίσκει μια βαλίτσα με γραπτά του πατέρα του, τα οποία, όμως, στη συνέχεια εξαφα­νίζονται. Προσπαθώντας να διαλευκάνει την υπόθεση, έρχεται σε επαφή με τον καλύτερο φίλο του πατέρα του, ο οποίος του εξηγεί ότι έκαναν μαζί προχωρημένα επιστημονικά πειράματα. Ο Πίτερ εισχωρεί όλο και πε­ρισσότερο στις έρευνες όταν τον τσιμπάει μια μεταλλαγ­μένη αράχνη. Μεταμορφώνεται σε άνθρωπο-αράχνη και αποκτά μοναδικές ικανότητες. Ο Πίτερ πρέπει να αποφασίσει πώς θα χρησιμοποιήσει τις υπεράνθρωπες δυνάμεις του. Δεν πρόκειται για μια ταινία που διαφοροποιείται ριζικά από τις υπόλοιπες με ήρωα τον άνθρωπο-αράχνη. Το στοιχείο που την κάνει να διαφέρει κάπως είναι η προσπάθεια του σκηνοθέτη να καταγράψει το αρκετά μυστηριώδες παρελθόν του, εστιάζοντας στην ανθρώπινη πλευρά του χαρακτήρα του. Έτσι μαθαίνου­με πως είναι ένας βαθιά πληγωμένος έφηβος, αφού έχει εγκαταλειφθεί από τους γονείς του. Βέβαια, όλο αυτό το μπακγκράουντ εξαντλείται αρκετά γρήγορα, αφού τη σκυτάλη παίρνει η ασταμάτητη δράση, το θέαμα και τα πράγματι εντυπωσιακά οπτικά εφέ. Δεν υπάρχει, δηλαδή, σε βάθος ανάλυση του διχασμένου εαυτού του Πάρκερ. Απεναντίας, όταν η κάμερα αρχίζει να καταγράφει την δράση, τα κυνηγητά και τις συγκρούσεις με τον μοχθηρό Λίζαρντ, όταν, δηλαδή, αρχίζει το θεαματικό σκέλος της ταινίας, όλα παίρνουν τον επιφανειακό «δρό­μο» τους. Κατά τα άλλα, και λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις προηγούμενες εκδοχές του Σπάιντερμαν, η πλοκή ξετυλίγεται ευχάριστα, παρακολουθείται άνετα, αν και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως απευθύνεται περισ­σότερο στο νεανικό κοινό και λιγότερο στους ενήλικες. Συμπαθείς όλες οι ερμηνείες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:26