search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:43
MENU CLOSE

Ξανθός για Κρανίδι: Δεν υπήρξε έγκαιρη μέριμνα για ευάλωτους πληθυσμούς

21.04.2020 13:58
Ερώτηση Ξανθού σε Κικίλια σχετικά με τη διαφάνεια στη διαχείριση της πανδημίας - Media

 

“Οι συνεχείς αναφορές του «Παρατηρητηρίου Υγείας» του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που χρειάζονται ειδική μέριμνα αυτή την περίοδο, δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν”, δήλωσε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός προσθέτοντας ότι “η πρόσφατη εξέλιξη με το μεγάλο αριθμό κρουσμάτων Covid 19 στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στο Κρανίδι, μεγαλώνει την ανησυχία για ανεξέλεγκτη διασπορά του SARS-CoV-2 στις πολύ προβληματικές, από άποψη Δημόσιας Υγείας, συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων”.

“Είναι προφανές ότι δεν υπήρξε έγκαιρη κυβερνητική μέριμνα για πληθυσμούς ειδικής ευαλωτότητας που διαβιούν σε συνθήκες συγχρωτισμού και πλημμελούς ατομικής υγιεινής , όπως οι πρόσφυγες-μετανάστες, οι Ρομά, οι φυλακισμένοι, οι φιλοξενούμενοι σε γηροκομεία-προνοιακά ιδρύματα-ψυχιατρεία, οι άστεγοι κλπ”, τόνισε ο ίδιος κάνοντας λόγο για “μέχρι τώρα τακτική της εκ των υστέρων παρέμβασης μόλις εκδηλωθεί κρούσμα” που “εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους πρωτίστως για την υγεία αυτών των πληθυσμών, για τη Δημόσια Υγεία αλλά και για την πορεία της πανδημίας στη χώρα”.

Όπως είπε, “δημιουργεί όμως και τις προϋποθέσεις για να εκδηλωθούν φαινόμενα κοινωνικού ρατσισμού, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας που μπορούν να δοκιμάσουν την κοινωνική συνοχή και το κλίμα αλληλεγγύης που απαιτεί η αξιοπρεπής και αποτελεσματική διαχείριση αυτής της κρίσης”.

“Η περίπτωση του Κρανιδίου αναδεικνύει την τεράστια σημασία των μέτρων πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης , καθώς και ενισχυμένης υγειονομικής φροντίδας σ’ αυτές τις δομές. Για να ενισχυθεί το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας της τοπικής κοινωνίας, απαιτείται συστηματική ενημέρωση των πολιτών και των εκπροσώπων τους για τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του ιού στην περιοχή, για την ιχνηλάτηση των κοινωνικών επαφών όσων έχουν προσβληθεί και για τις αναγκαίες παρεμβάσεις ενίσχυσης των δημόσιων δομών υγείας της Αργολίδας”, καταλήγει η δήλωση του Α. Ξανθού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:41