search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:51
MENU CLOSE

Πάμε… καλά.

12.07.2012 17:19
Πάμε... καλά.  - Media

Του Δημήτρη Μυ

Ευτυχώς που κέρδισαν τις εκλογές οι δυνάμεις τις εθνικής ευθύνης και δεν κινδυνεύει η χώρα. Ευτυχώς, που συνεχίζεται αδιατάρακτα η πολιτική των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και θα την οδηγήσει στους δρόμους της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Του Δημήτρη Μυ

Ευτυχώς που κέρδισαν τις εκλογές οι δυνάμεις τις εθνικής ευθύνης και δεν κινδυνεύει η χώρα. Ευτυχώς, που συνεχίζεται αδιατάρακτα η πολιτική των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο καιθα την οδηγήσει στους δρόμους της ανάπτυξης και της ευημερίας. Ευτυχώς που το τιμόνι της χώρας παραμένει σε έμπειρα χέρια και τα αποτελέσματα της ανάκαμψης είναι πασιφανή.

Ας τα δούμε λοιπόν, με τη βοήθεια των αριθμών που συνήθως λένε την αλήθεια. Ας ρίξουμε μια ματιά στον δείκτη της Ελληνικής Στατιστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα, λοιπόν με τους αριθμούς έχουμε και λέμε:

  • Νέο ρεκόρ κατέγραψε η ανεργία τον Απρίλιο, με τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη της ΕΛΣΤΑΤ να σκαρφαλώνει στο 22,5%
  • Αυτό το ποσοστό (22,5%) υ μεταφράζεται σε πάνω από 1,1 εκατομμύρια άτομα χωρίς δουλειά.
  • Στις ηλικίες μέχρι 24 ετών, το ποσοστό ανεργίας φτάνει το 51,5%
  • Στις ηλικίες μεταξύ 25 και 34 η ανεργεία αγγίζει το 30%.

Σύμφωνα με όλους τους αρμόδιου αναλυτές οι επιδεινούμενες προβλέψεις για τη φετινή πορεία της οικονομίας φέτος προεξοφλούν ακόμη εντονότερη κατάρρευση στην αγορά εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΙΟΒΕ (στο τιμόνι του οποίου ήταν μέχρι να τοποθετηθεί στο υπουργείο οικονομίας ο Γ. Στουρνάρας) στις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του προβλέπει πως η ανεργία φέτος θα φτάσει μέχρι το τέλος του χρόνου στο 23,6%.
Κοιτώντας ξανά τα στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη η η ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των ανέργων έφτασε τον Απρίλιο τους 1.109.658. Τον περυσινό Απρίλιο, το ποσοστό ανεργίας ήταν στο 16,2% -ή 801.883 άτομα. Τον περασμένο μήνα (Μάρτιο 2012), το ποσοστό της ανεργίας βρισκόταν στο 22%, και ο αριθμός των ανέργων στους 1.082.165.

Οι παραπάνω αριθμοί περιγράφουν τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Αυτόν τον ζόφο και την καταχνιά, δεν είναι δύσκολο να την αντιληφθεί όποιος έχει στοιχειώδη επαφή με την πραγματική ζωή. Αυτήν την επαφή, προφανώς έχουν χάσει οριστικά και αμετάκλητα οι κυβερνώντες μας. Για αυτούς το ένα εκατομμύριο άνεργοι είναι απλώς κάποιοι δείκτες. Δεν είναι άνθρωποι. Για αυτούς το πρόβλημα της χώρας, όπως είπε για παράδειγμα ο κύριο Σίμος Κεδίκογλου, δεν είναι οι άνθρωποι που έχουν τιναχτεί στον αέρα. Το πρόβλημα, είναι ότι η χώρα έχει χάσει την αξιοπιστία της.

Εύγε!

Τι άλλο να πούμε εμείς…

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:51